Haber-Sen'den TRT Türk'e dava

TRT Türk'e yayın hazırlayacak haber ajansı arasında sözleşme imzalanmasına olanak sağlayan, TRT Yönetim Kurulu Kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Haber-Sen, TRT Genel Müdürlüğü ile TRT Türk kanalı için yayın hazırlayacak haber ajansı arasında sözleşme imzalanmasına olanak sağlayan, TRT Yönetim Kurulu Kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara İdare Mahkemesinde dava açtı.

Haber-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, TRT Genel Müdürlüğünün yarın yayına başlayacak TRT Türk kanalı için program, haber büteni hazırlanması ve sunulması konusunda One Haber Ajansı ile sözleşme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, sözleşmenin TRT Yönetim Kurulu kararıyla imzalandığını ve asli görevi haber toplama ve program yayın yapımı olan TRT'nin, bu görevini özel bir ajans çalışanlarına yaptıracağı ifade edilerek, Yönetim Kurulu kararının Anayasa ve 2954 sayılı TRT Kanunu'na aykırı olduğu savunuldu.

TRT'nin kendi asli hizmetini yapması için bir ajansa ödeme yapmasının bütçe açısından da ek yük oluşturacağı belirten açıklamada, Yönetim Kurulu kararının uygulanmaya devam etmesi halinde telafisi güç zararlara yol açacağı öne sürüldü.

TRT Türk kanalında yayınlanmak üzere program hazırlanması, haber bültenleri hazırlanması ve sunulması konusunda One Haber Ajansı ile TRT Genel Müdürlüğünün yaptığı sözleşmenin iptalini isteyen sendika, sözleşme imzalanmasına olanak sağlayan TRT Yönetim Kurulu kararının yürütmesinin de durdurulmasını talep etti.