Haber-Sen'den TRT'ye "Gezi" tepkisi

"TRT'nin kasasına giren her 100 TL'nin yaklaşık 90 TL'si halkın cebinden çıkıyor.TRT, halkın haber ve bilgi alma hakkına saygı göstermeli."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Haber-Sen, TRT'nin Gezi Parkı protestolarına karşı sessiz kaldığını ve protesto eylemlerine ilişkin "dezenformasyon" yaptıklarını belirterek, "TRT'nin kasasına giren her 100 TL'nin yaklaşık 90 TL'si halkın cebinden çıkıyor. Bu nedenle TRT yöneticileri ve çalışanları halka karşı sorumludur. TRT, halkın haber ve bilgi alma hakkına saygı göstermelidir" dedi. 

Haber-Sen, "TRT yönetimini halkın haber ve bilgi alma hakkına saygı duymaya çağırıyoruz" başlığıyla yaptığı açıklamada, "TRT çalışanları, Türkiye'nin hiçbir yerinde eylem alanlarına TRT logolu kamera ve mikrofonlarla giremiyor! TRT İstanbul Radyoevi binasında bulunan Haber Merkezi çalışanları, geçtiğimiz Cuma günü gösterici tepkilerinden korkulduğu için yöneticiler tarafından Ulus'taki İstanbul Televizyonu binasına gönderildi ve arkadaşlarımız oradan haber yaptı. Hafta sonu TRT binasında, savaş dönemlerinde uygulanan ‘karartma tedbirleri' uygulandı. TRT güvenlik görevlileri talimatla sivil kıyafetlerle geldiler göreve" dedi. 
İzlediği olayları Emniyet Müdürünün, Valinin, Bakanın, Başbakanın ağzıyla veren bir yayın kurumunun ancak Hükümetin basın bürosu olabileceğini belirten Sendika, "TRT haberlerinde bir yandan sadece resmi görevlilerin açıklamaları verilirken bir yandan da protesto eylemlerine ilişkin dezenformasyon yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. 
Tüm TRT çalışanlarını, yaptıkları işin etik, mesleki ilkelerine uymaya, halkın ve vicdanlarının sesini dinlemeye çağıran Sendika, "Unutmayın; TRT'nin kasasına giren her 100 TL'nin yaklaşık 90 TL'si halkın cebinden çıkıyor. TRT'nin harcadığı her 100 TL'nin 90 TL'si halkın parası. TRT yöneticilerinin ve çalışanlarının maaşını hükümet değil halk veriyor. Yani çalışanlarının, yöneticilerinin aldığı maaşın her 100 TL'sinin 90 TL'si de halkın cebinden çıkıyor. Bu nedenle TRT yöneticileri ve çalışanları halka karşı sorumludur. TRT, halkın haber ve bilgi alma hakkına saygı göstermelidir" dedi. Haber-Sen açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: 
"Yüz binlerce göstericiyi üç beş çapulcu diye aşağılamaya çalışan Başbakan ile aynı gemidesiniz. İnat, kibir ve ısrarla fırtınaya kırıyorsunuz dümeni. Sığınacağınız son liman, halkın bizatihi kendisidir."