Hacettepe, elektrikli otomobil yaptı

Elektrikli otomobilin patenti Hacettepe Üniversitesi’ne ait ancak teknokenttte birlikte çalışılan bir özel sektör şirketiyle ortaklık yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA- Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer, Hacettepe Teknokent’te patentli üniversiteye ait ve teknokentte faaliyet gösteren özel bir şirketle ortak elektrikli otomobil ürettiklerini açıkladı. Murat Tuncer, üniversite faaliyetlerine yönelik düzenlediği basın toplantısında sürpriz yaptı ve çok kısa süre içinde elektrikli otomobili göstereceklerini söyledi. 

Hacettepe otomotiv üreticisi olacak

Tuncer, otomobilin gelecekte seri üretiminin de mevcut ortaklı tarafından yapılacağını açıkladı. Böylece üniversite otomotiv sanayine de girmiş olacak. Elektrikli otomobilin mayıs ayı sonuna kadar devlet yetkililerin de katıldığı bir törenle kamuoyuna tanıtılması bekleniyor. Murat Tuncer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lansmana katılmasını umduklarını vurguladı. 

Tuncer’in verdiği bilgeye göre mevcut elektrikli otomobillerinden daha ucuza satılacak ve daha yüksek performanslı bir araç geliştirildi ve seri üretime hazır hale getirildi. Elektrikli otomobilin patenti Hacettepe Üniversitesi’ne ait ancak teknokentte birlikte çalışılan bir özel sektör şirketiyle ortaklık yapıldı.  Tuncer, “ İlk aracı yönetime alacağız. Ben kullandım. Yarış arabası dengesinde bir otomobil” dedi.