Hacı Bayram'da bin kişi gıyabi cenaze namazı kıldı

Mısır'daki katliamı protesto etmek için Özgür-Der Ankara şubesinin çağrısıyla bir araya gelen yaklaşık bin kişi, katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mısır'daki katliamı protesto etmek amacıyla Özgür-Der Ankara şubesinin çağrısı üzerine bir araya gelen yaklaşık bin kişi, katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Hacı Bayram Camisi'nde sabah namazının ardından, kadın erkek genç yaşlı bin civarında kişi, avluda toplanarak Mısır'da darbe karşıtı göstericilere destek verdi.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Mısır ve dünyanın neresinde zulüm altında bir yer varsa oranın sükunete ermesi, akan kanın durması için dua edildi. "Rabia" işareti yapan grup, sloganlar atarak, Mısır'daki katliamı lanetledi.

Özgür-Der Ankara Şubesi Başkanı Abdurrahman Çeliker, Mısır'ın direnişin merkezi olduğunu belirterek, "Bugün Mısır'ın direnişi gerçekten Ankara'nın, Cezayir'in, Afganistan'ın, Suriye'nin, Filistin'in direnişidir. Bugün Müslümanlar Mısır'a bakıyor" dedi.

Çeliker, Mısır'da meydanlarda katledilenlerin yanında olunması ve her türlü desteğin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Gazeteci Adem Özköse ise Mısır'daki Müslüman Kardeşler'in üzerlerine kurşun sıkılmasına rağmen tankların önüne durmalarının herkesi etkilediğini, böylece dünyaya zalime karşı durmanın en güzel örneğini verdiklerini söyledi.

İhvan'a destek vermek için bundan sonra her gün saat 18.00-22.00'de Abdi İpekçi Parkı'nda buluşacaklarını bildiren Özköse, böylelikle "Siz Mısır'daki ihvan mensuplarını şehit ederseniz, hepimiz ihvan olmaya hazırız" mesajını dünyaya duyuracaklarını kaydetti.