Hafta sonu yağmur var

Güney ve iç bölgelerde sıcaklık 2 ila 4 derece düşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hafta sonunda bahar yağışları devam ederken, sıcaklıklar güney ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yaptığı açıklamada, hafta sonunda Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir sistemle bahar yağışlarının etki alanının genişleyeceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu'nun kuzeyinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiğini ifade eden Çağlar, yağışların öğle saatlerinden sonra İç Ege, Göller Yöresi ile Bursa, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağının tahmin edildiğini dile getirdi. Çağlar, Batı Karadeniz kıyılarında sabah ve gece saatlerinde yer yer sis beklendiğine de işaret etti.

Pazar günü sağanak var

Çağlar, pazar günü Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiğini belirterek, yağışların öğle saatlerinden sonra, Kuzey ve İç Ege (İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri), Burdur, Eskişehir, Bilecik, Bolu, Karabük, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağının tahmin edildiğini anlattı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Çağlar, şunları kaydetti:

"Hafta başında da yerel ve kısa süreli yağışların batı bölgelerin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı hafta sonunda güney ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Hafta başında doğu bölgelerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonunda özellikle iç bölgelerde öğle saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışın neden olabileceği lokal su baskını, yerel dolu yağışı, yağış öncesi ani kuvvetli rüzgar ve yıldırım düşmesi gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir