Halep-Mersin treni 12 Mart'ta seferlere başlıyor

Yıllık 56 bin kişinin taşınmasının planlandığı Halep-Mersin, Mersin-Halep seferleri hafta da iki gün yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - Türkiye ile Suriye arasında turizm ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Halep-Mersin arasında haftada iki gün uluslar arası yolcu treni seferlerinin konulduğu bildirildi.

TCDD 6. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, TCDD ile Suriye Demir Yolları (CFS) arasında demir yolu taşımacılığı için sürdürülen görüşmelerin tamamlandığı belirtildi. Bu kapsamda, Halep-Mersin, Mersin-Halep arasında hafta da iki gün yolcu treni seferi konulduğu kaydedildi.

Uluslar arası yolcu treni ile yıllık 56 bin kişinin taşınmasının planlandığı vurgulandı.

Uluslararası nitelikteki trenin, pazartesi ve perşembe günleri Halep'ten saat 21.00'da, Mersin'den ise salı ve cuma günleri saat 23.00'da hareket edeceği, trenin seyir süresinin gümrük işlemleri dahil 9 saat 20 dakika olacağı belirtildi.

Treninin 270 yolcu kapasiteli, 5 adet klimalı pulman vagondan oluşacağı, ayrıca tren dizisinde 1 yemekli vagonun bulunacağı ifade edildi. Seyahat ücretinin ise Mersin-Halep arasında 18.65 euro, Adana-Halep arasının ise 15.85 euro olacağı bildirildi.

Halep Valisi, Suriye Demir Yolları Genel Müdürü ile Suriyeli gazeteci ve televizyon ekiplerinin yer alacağı ilk deneme seferinin Halep-Mersin arasında 12 Mart Perşembe günü yapılacağı kaydedildi.