Halk bilsin istedim

Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak, konunun parlamenter sistem içinde tartışılmasından yana olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak, konunun parlamenter sistem içinde tartışılmasından yana olduğunu söyledi.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılışı için geldiği Erzurum'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, dün yeniden gündeme gelen başkanlık sistemi için "Halk bilsin istedim" dedi.

Başbakan Erdoğan başka bir gazetecinin, "Başkanlık sistemi ile ilgili bir açıklamanız olacak mı? Sayın Gül 'Çekincelerim var' dedi. Meclis Başkanı da onu destekledi" sorusuna karşılık şu cevabı verdi:

"Bu konuyla ilgili açıklamamı çok öncelerinde yaptım. Bence demokratik parlamenter sistem içerisinde halk tartışmalı, tartışılmalı. Benim halkım başkanlık sistemi nedir, bunu bilmeli. Eğer bugün Amerika bunu uyguluyorsa, nedir, nasıl bir şeydir? Dünyanın çeşitli ülkelerinde yarı başkanlık sistemi var. Nedir, ne değildir? Şimdi tabi değişik yaklaşımlar filan var. Bunlar olabilir. Ama bunun milletin tartışmasından kaçmak, çekinmek bu demokratlığa terstir. Bunu da özellikle ifade etmem lazım."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir