Halk et kuruluyor

Topbaş, "Halk et gibi uygulamada küçük kasapları düşünmek zorundayız. Onların zarar görmeyecekleri şekilde düzenleme yapacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Halk et" gibi uygulamalarda küçük kasapları düşünmek zorunda olduklarını belirterek, onların zarar görmeyeceği şekilde düzenleme yapacaklarını bildirdi.

Katılım sağlanamaması nedeniyle ocak ayına ertelenen "Kent Konseyi Toplantısı" için Belediyenin sosyal tesislerine gelen Topbaş, okulların açılması ve bir gazetede çıkan "Halk et" haberi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kadir Topbaş, bir gazetecinin "Belediyenin halk ekmek gibi halk eti de hizmete sokmayı planladığıyla ilgili haber var. Belediyenin böyle bir çalışması var mı varsa ne zaman hizmete girecek?" sorusu üzerine, "Halk et" ile ilgili bazı teklif ve önerilerin geldiğini, bunun üzerine çalışmalar yapıldığını belirterek, semt kasapları ve oda ile görüşmeler istediklerini, ancak çalışmanın tam sonuçlanmadığını açıkladı.

Balıkçıların, semt pazarlarında daha hijyenik ortamlar sağlanması halinde halka, ucuz balık satışı yapma imkanı olacağını ifade ederek, bu konuda destek istediklerini belirten Topbaş, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 Topbaş, halka, sağlıklı, ucuz gıda ulaştırmanın görevlerinden biri olduğunu belirterek, ilgili sektörün rahatsız olmaması için hassas davrandıklarını ve düzenlemelerin yapıldığını, uygun görülmesi halinde Mecliste değerlendirilebileceğini kaydetti.

Bir gazetecinin "Fizibilite çalışmaları yapılacak mı?" sorusu üzerine Topbaş, "Et balık kurumuna benzer tarzda bir yerden tedarik edilecek. Mevcut kasaplar da bu çalışmaya dahil edilebilir mi araştırılacak. Onların da mağdur olmasını istemeyiz. Henüz bir karar verilmedi. Üzerinde çalışıyoruz" dedi.

"Böyle bir proje hayata geçtiğinde et fiyatları düşebilir mi?" soru üzerine Topbaş, ciddi anlamda düşme beklemediklerini, ancak bir miktar düşüş olacağını ve güvenli et imkanı vereceğini kaydetti.

Kadir Topbaş, ayrıca halkın yüzde 13'ünün ekmek ihtiyacını karşıladıklarını anlatarak, "Halk et gibi uygulamada küçük kasapları düşünmek zorundayız. Onların zarar görmeyecekleri şekilde düzenleme yapacağız" dedi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir