Halkalı Gümrüğü 2 saat alevlerle boğuştu!

Halkalı Gümrük Müdürlüğü sahasındaki tekstil ve kozmetik malzemelerin olduğu bir antrepoda çıkan yangın yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küçükçekmece'de,  Halkalı Gümrük Müdürlüğü sahasındaki tekstil ve kozmetik malzemelerin olduğu bir antrepoda yangın çıktı. Hasara neden olan yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Halkalı Gümrük Müdürlüğü sahasındaki bir lojistik firmasına ait 5 katlı, 8 bin metrekare kapalı alana sahip antrepoda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın 2 saatte kontrol altına alındı

Yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin başka bina ve depolara sıçramasını engelledi. 120 kişilik itfaiye ekibinin 48 araçla müdahale ettiği yangında, zaman zaman patlamalar meydana geldi. Yangın sırasında suyu biten itfaiye ekipleri, gümrük sahasının yanındaki Küçükçekmece Gölü'nden su temin etti. Ekiplerin yangın kuleleri ve köpük de kullandığı yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. 

Can kaybı ve yaralı yok

Gümrük sahasına gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yangını depoda çalışan işçilerin fark ettiğini, söndürmeye çalıştıklarını ancak başaramayınca itfaiye haber verdiklerini söyledi. Binanın tamamen yandığını belirten Şahin, olayda ölen ya da yaralanan kimse olmadığını ifade etti.

Enkaza dönen antrepoda, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir