”Halkımızın TSK'ya güveni tamdır”

Org. Başbuğ 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki tatbikatta konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANDIRMA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk halkının Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) güveninin tam olduğunu söyledi.

Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı tarafından Bandırma'daki 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen basın turuna katılarak, incelemelerde bulundu.

Üste bulunan uçakların uçuşlarını izleyen Orgeneral Başbuğ, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin uçuşlarla ilgili görüşünü sorması üzerine Orgeneral Başbuğ, Deniz Kuvvetlerinin, Kara Kuvvetlerinin ve Hava Kuvvetlerinin birbirinden farklı olduğunu belirterek, "En ilginci burası, havada uçmak ayrı bir şey" dedi.

Kendisinin de küçük bir pilotluk deneyimi yaşadığını ifade eden Orgeneral Başbuğ, üsteğmen rütbesiyken pilot olmak için kursa katıldığını belirterek, "Ama kısmet değilmiş, nasip değilmiş. Uçmaya başladığınız zaman bir aşktır" dedi.

Bir gazetecinin, "Pilot olmak bir uhde olarak içinizde kaldı mı?" sorusu üzerine Orgeneral Başbuğ, "Evet kaldı. Bazı şeyler oldu, kurstan ayrılmak zorunda kaldım. Ondan sonraki dönemde rüyama çok girmiştir, bazen uçmak. Bir uyandım uçuyorum, uçuş güzeldir" yanıtını verdi.

Tank ve denizaltının da kendine has güzellikleri olduğunu belirten Orgeneral Başbuğ, ancak uçuşu ayrı bir yere koymak gerektiğini söyledi.

Bir gazetecinin "Bir daha dünyaya gelseniz havacı mı olmak istersiniz?" sorusunu Orgeneral Başbuğ, gülümseyerek yanıtlamadı. Bu arada bir başka gazeteci de Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'a, "Siz kendinizi hiç topun bataryasında düşündünüz mü?" sorusunu yöneltmesi üzerine, Orgeneral Aksay, "Gerçekten zor bir soru cevap veremem" dedi.

Bu arada Orgeneral Başbuğ, uçuş gösterisini işaret ederek Türk Hava Kuvvetlerinin özellikle son dönemlerde harekatlarda gösterdikleri başarı ve muharebe tecrübesi açısından dünyanın en önde gelen hava kuvveti olduğunu söyledi.

ABD Hava Kuvvetlerinin bile özellikle iç güvenlik konusunda Türkiye'nin kazandığı tecrübeleri öğrenmek üzere Türkiye'ye geldiğini ifade eden Orgeneral Başbuğ, bu tecrübeleri ABD Hava Kuvvetleri ile Anadolu Şahini tatbikatında paylaştıklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir