”Halkın iradesiyle yargının iradesi paralel gitmiyor”

Bakan Yıldırım Türkiye'de halkın iradesi ile yargının iradesi arasında paralellik olmadığını ve bu nedenle reforma ihtiyaç olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de halkın iradesiyle yargının iradesinin paralel gitmediğini belirterek, "Onun için de böyle bir reforma ihtiyaç olduğunu verilen kararlarla daha iyi şekilde görüyoruz" dedi.

Yıldırım, AK Parti Tuzla İlçe Teşkilatında, ilçe kadın kolları ve yerel basınla bir araya geldi.

İlçe Kadın Kolları ile basına kapalı görüşme yapan Yıldırım, yerel basınla görüşmesinde, referandumda 49.5 milyon vatandaşın oy vereceğini ve oyların sahibi olmadığını kaydederek, "Ne verirlerse başımızın üstüne. Ama şahsi kanaatim, oyların yüzde 50'si evet olacaktır" dedi.

Yıldırım, gemi inşa sanayinde 2003-2008 yılları arasında çok büyük gelişmeler kaydeden Türkiye'nin dünyada gemi yapımında 23. sıradan 5. sıraya yükseldiğini vurguladı. 

"Tersane sayımız 37'den 107'ye çıktı, 50 tane de inşa halinde tersanemiz var. Tabii 2009 krizi bir ekonomik mali krizdir. Krizden en önce ve en fazla etkilenen sektör de denizcilik. Çünkü dünya krizi finansı vurdu, finans olmayınca da dünya ticareti düştü" diyen Yıldırım, ülkelerin bu krizden sonra tedbir almaya başladığını anlattı.

Yıldırım, telefon sabit ücretlerine de değinerek, "Verilen her hizmetin bir bedeli var. Bu hatların bakımları yapılacak, eskileri değişecek. Bu sabit ücret, bunların yapılması için alınıyor. Ama şimdi artık haberleşmede fiyatlar o kadar ucuzladı ki sabit telefon olmadan da vatandaşımız haberleşmesine devam ediyor" şeklinde konuştu.

Tarafsız bağımsız bir hukuk sistemi

Yıldırım, Türkiye'nin mevcut yapıyla demokrasisini güçlendiremediğini, bu yüzden anayasa değişikliğiyle milleti devlet karşısında güçlendiren bir anayasanın sayfalarını açmayı planladıklarını söyledi.

Türkiye'nin her tarafında şu anda Anayasa değişikliğini halka anlatmak için toplantılar yapıldığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Burada iki şey birbirine karıştı. Şunu unutmamalı ki bu bir genel seçim değil. Muhalefet partileri, 'AK Parti gitsin de ne olursa olsun' mantığında. Kampanyaların odağında bu var. Hiçbir partinin Anayasa değişikliğiyle ilgili bir şey söylediğini duydunuz mu? Söyleyemezler. Çünkü değişikliği yapılan maddelere kimse 'Hayır' diyemez. 'Hayır' demek akla ziyandır. Türkiye'de halkın iradesiyle yargının iradesi paralel gitmiyor. Onun için de böyle bir reforma ihtiyaç olduğunu verilen kararlarla daha iyi şekilde görüyoruz. Verilen kararların hukuk yorumlarıyla olması lazım. Tarafsız, bağımsız bir hukuk sistemine Türkiye'nin ihtiyacı var."

Yıldırım, daha sonra, dün Kandıra'da denizde boğularak hayatını kaybeden 37 yaşındaki Mehmet Uğur Arabacı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.