Hamidiye Su, Afrika'ya açıldı

Afrika pazarına giren şirket, Angola ile Gabon'u ihracat portföyüne ekledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Hamidiye Kaynak Suları, 2011 yılı ihracat hedefleri arasında bulunan Afrika kıtasındaki ülkelere de ihracat yapmaya başladı.

Hamidiye A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Hamidiye Kaynak Suları'nın, Afrika pazarına hızlı bir giriş yaptığı ve Angola ile Gabon'u ihracat portföyüne eklediği bildirildi.

Hamidiye Kaynak Suları Genel Müdürü Kenan Kılıç, 2011 yılında ihracatta yeni pazarlar arayacaklarını ve öncelikli hedeflerinin Afrika ülkeleri olduğunu geçen yıl belirttiğini hatırlattı. Bu hedef doğrultusunda 1-2 ay gibi kısa bir sürede iki ülkeyle bağlantı yaptıklarını bildiren Kılıç, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu iki ülkeye mal satmamız diğer Afrika ülkeleri için de önümüzü açacaktır. Geçen yılın resmi verilerine göre sektörümüzde en fazla ihracat yapan ülke sıralamasında birinciliği almıştık ve ihracat yaptığımız ülke sayısı 27 idi. 2011 yılında ülke sayısını 35'e çıkarmayı planladık ve hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz."

Açıklamada, Hamidiye Kaynak Suları'nın, Türk Hava Yolları, KLM Havayolları, Singapur Havayolları ve Lufthansa Havayolları'ndan sonra, Emirates Havayolları'nın Malta uçuşları için de özel bir anlaşma yaptığı ifade edildi.

Hamidiye Kaynak Suları'nın, havayolu şirketleri için özel üretim yapan tek firma olduğu vurgulanan açıklamada, Hamidiye Kaynak Suları'nın özel bardak su üretimi ile uçakların ikram menülerinde rahatça servise sunulduğu ve bu sayede firmalar tarafından cazip bulunduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir