Hanefi Avcı yeniden ifade verdi

Hanefi Avcı yazdığı kitabın on sayfalık bölümüyle ilgili Beşiktaş adliyesinde ifade verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - “Devrimci Karargah Örgütü” davası ve “Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Ankara'da görülen bir dava kapsamında talimatla ifade verdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen Avcı'nın, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen “Haliçte Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı kitabında “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla açılan dava kapsamında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde ifadesi alındı.

Avcı’nın“Suç konusu kitaptaki iddiaya konu 129 ve 139. sayfalar arasındaki 10 sayfalık bölümde 'Cezaevinde Tünel Bulunması' ve 'Eğitim Önemi' başlıklı yazıda terör örgütü mensubu olarak yargılanan tutuklu ve yükümlülerin cezaevinden firar etmek için tünel açarken dahi eğitim yaptıklarını ve hepsinin eğitime katıldıklarını, katılmayanlara cezalar verildiğini, sonuçta terör örgütlerinin cezaevi koşullarında dahi günlük eğitime önem verdiklerini belirttim” dediği öğrenildi.

Suç duyurusunda bulundu

Öte yandan Hanefi Avcı, "Bırakın CHP'yi diğer partilerden bir tanesi Hanefi Avcı'ya sahip çıkarsa, böyle hastalıklı bir zihniyeti parlamento çatısı altına sokarlarsa Türkiye için zül olur" diyen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi hakkında mahkemeye  avukatı aracılığyla suç duyurusunda bulundu.

Avcı'nın avukatı Fidel Okan suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Hanefi Avcı'nın Edirne Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde Sedefçi hakkında ihaleye fesat karıştırmak suçundan dava açıldığı öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir