Hariri suikastı BM'de

Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastıyla ilgili soruşturmada hazırlanan ilk iddianame BM Mahkemesine sunuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEIDSCHENDAM - Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastıyla ilgili soruşturmada hazırlanan ilk iddianamenin, Lahey'deki BM Mahkemesine sunulduğu belirtildi.

Refik Hariri suikastı için oluşturulan BM mahkemesinin yetkilisi Herman van Hebel, yaptığı açıklamada, suikasttan yaklaşık 5 yıl sonra savcı Daniel Bellemare'in dava ile ilgili ilk iddianameyi sunduğunu kaydetti.

Bu aşamada iddianamenin içeriğinin gizli olduğunu ifade eden Herman van Hebel, iddianamenin Yargıç Daniel Fransen'e sunulduğunu, Fransen'in davanın reddine veya onayına karar verecek ya da daha fazla kanıt isteyecek kişi olduğunu belirtti.

Beklenen iddianame öncesinde Lübnan'da gerilim tırmanmış ve geçen hafta Hizbullah bakanlarının hükümetten çekilmesiyle ülkede siyasi kriz patlak vermişti.

Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, geçen yıl yaptığı açıklamada, Hizbullah üyelerinin suçlanmasını beklediğini, üyelerinin tutuklanmasına izin vermeyeceklerini söylemişti. Hizbullah, suikastla ilgisi olduğu iddialarını şiddetle reddediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir