Hastane ilaçlarının fiyatlarına 'ayar'

Sağlık Bakanlığı, hastane ambalajlı ürünlerin, hastane satış fiyatına göre fiyatlandırılması kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, hastane ambalajlı ürünlerin, hastane satış fiyatına göre fiyatlandırılması kararı aldı.

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, eczane satış ve perakende fiyatı verilen ilaçların, hastane satış fiyatına göre fiyatlandırılması konusunda firmaları uyardı.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, Fiyat Değerlendirme Komisyonunda alınan karar gereği, Resmi İlaç Fiyat Listesi'nde yer alan ve sadece hastanelerde kullanılan bazı ürünlerde eczane satış ve perakende fiyatı verilmesi nedeniyle hastane ambalajlı ürünlerin, hastane satış fiyatına göre fiyatlandırılması gerektiğini duyurdu.

Genel Müdürlük, firmalardan söz konusu listede bu şekilde fiyatlandırılan ürünlerin 16 Eylüle kadar tespit edilerek bildirilmesini istedi.

Duyuruda, bu ürünlerin fiyatlandırılmasının, bundan sonra hastane ambalajlı ürünlerin fiyatlandırılmasına göre yapılacağını bildirdi.

TEİS: Olumlu bir adım

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, "Bu olumlu bir adımdır, ancak halen hastanelerde sadece hastane ambalajlı ürünlerin bulunması gerektiğiyle ilgili bir düzenleme yapılmamıştır. Hastanelerin eczaneler gibi ilaç satması kabul edilemez" diye konuştu.

Hastaya mutlaka ilaç verilmek isteniyorsa bunun sadece hastane ambalajlı ilaçlarla mümkün olması gerektiğini savunan Saydan, "Ayrıca her hastane eczanesinde eczacı olmadığını düşünürsek bu, halk sağlığını tehdit eden de bir durumdur. Bu yüzden hastalar tedavilerini hastanelerde olmalı, ilaç kullanmaları gerektiğinde de ilaçlarını eczanelerimizden, eczacı elinden almalıdırlar" görüşünü dile getirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir