Hastanemize 'bir oda da sizden' olsun

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOLU'DAN / İbrahim ATALAY

bolu@dunya.com

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden ayrılarak iki yıl önce kuruluşunu tamamlayan Düzce Üniversitesi 5 fakültesi, 2 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü, 'Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi' ve 'Araştırma ve Uygulama Hastanesi', döner sermaye işletme müdürlüğü ile eğitim-öğretim, araştırma ve diğer faaliyetlerini sürdürüyor. Öğrencileri, akademik personel ve idari personelle birlikte 7 bin kişilik nüfusuyla büyümesine devam ediyor.

Ancak üniversitesi bünyesinde bulunan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin inşaatı 10 yıldır tamamlanamadı. Hastanenin artık hizmete açılması için Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Düzce Valisi Bülent Kılınç ve Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, tüm hemşehrilerine ve de Düzce ile üniversiteye gönül verenlere bir mektup yazmışlar ve vakıf tarafından organize edilen "Bir Oda da Senden" isimli kampanya için destek istemişler. Kampanya şimdiden ilgi görmeye başlamış durumda. Bu kampanyaya katılan kişi, kurum ve kuruluşların isimleri odalara, klinik ve servislere verilerek, isimleri sonsuza kadar yaşatılacak. Ayrıca klinik ve servislere verilecek isimlerle yazışmalar yapılacağından, bu iş apayrı bir boyut daha kazanacak. İsimler her zaman kullanılarak, bu yardımı yapan kişiler onore edilecekler.

Bir bölgede ve şehirde özellikle insanların eğitim ve sağlıklarıyla ilgili yapılan her yardıma, insanların maddi güçleri oranında katkı sağlaması çok güzel ve takdirle karşılanması gereken bir davranıştır. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne şu ana kadar yardım yapanlar ise şöyle: 'Acil Servis; Düzce Orman Ürünleri Sanayicileri', 'Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi; Pakmaya', 'Tefrişat ve Donanım İhtiyaç Listesi'nden 60 adet çekyatı Fethi Görür-İbrahim Sancaklı; 303 adet elbise dolabını Topçuoğlu Mobilya ve Metin Büyük karşıladı. Yardımın büyüğü ve küçüğü olmaz. Düzceli veya Düzce'yi seven, üniversiteyi seven  yardımseverleri, burada tedavi görecek, eğitim-öğretim alacak, tanı konulacak insanların teşekkürlerini, dualarını almak için güçleri yettiğince yardıma çağırıyoruz. 

Dünyaca ünlü bilim adamlarımızdan Cahit Arf'in "üniversite kurulmaz, üniversite olunur" sözünün aklımızdan çıkmayacak şekilde benimsendiğine, Düzce'nin üniversitelerine ve ihtiyaçlarına sahip çıkacağına inanarak, dostlarımızın yardım edeceklerini biliyor ve teşekkür ediyoruz.