HasTavuk parça ürünleri de ambalajlamaya hazırlanıyor

Ambalajsız tavuk ve tavuk ürünlerinin satışına gelen yasakla, parça ürün grubunda ambalajlama tekniklerini geliştiren HasTavuk, tabaklı ve streç ambalajlı ürün grubunu, mat ve silpak ambalaj çeşidiyle de sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - Önceki yıllarda gerçekleştirdikleri 120 milyon dolarlık yatırımla ürün gamında çeşitliliğe gittiklerini belirten HasTavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, “Mevcut tavuk ürünlerimizin dışında çocuklara tavuğu sevdiren Haskanat ve Tantuni, çalışan kadınların işini kolaylaştıran şnitzel, nugget, salam ve sosis çeşitlerini de üretir konuma ulaştık. Pişmiş ve çiğ olmak üzere iki çeşit döner ürün grubumuzla rafl arda yerimizi aldık. Köy tavuğu lezzetindeki Dedemin Çiftliği ile de bu grupta yer aldık. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 30 milyon dolarlık yatırımla hem ileri işleme tesisimizi devreye alacak hem de piyasaya yeni ürünler sunacağız” dedi. Toplamda 6 milyon euroluk bedelle şekillendirilen ileri işleme tesisini yıl sonuna kadar devreye almayı planladıklarını ifade eden Şahin Aydemir, öte yandan mat ve silpak ambalaj çeşitleriyle iç piyasaya sunacakları parça ürün grubunda yeni satış noktalarına ulaşacaklarını bildirdi. Aydemir, “Dünya genelinde mağaza zinciri oluşturan ve İstanbul’da da şubesini açmayı planlayan bir marketin rafl arına da ilk kez bu ambalaj türüyle gireceğiz. Bu ambalajlarla parça tavuk ürünlerimizi sunacağız. Mesela daha önce ambalajlı şekilde piyasada olmayan baget pirzola ürünümüz olacak. Amacımız halkın içinde, son tüketiciye daha yakın satış noktaları oluşturmak” diye konuştu. 

200 milyon dolarlık yatırıma ulaşacağız 

Ciro olarak 2014’ü yüzde 40 büyüme ile kapattıklarını dile getiren Aydemir, “Bu yıl kesimhanede günde 200 bin adet kapasiteyi doldurma odaklı büyüyeceğiz. Damızlık bölümünde ise yüzde 15’lik büyüme hedefliyoruz. Has- Tavuk’u hedeflediğimiz noktaya taşımak için, ‘tamam biz olduk’ diyebilmek için önümüzdeki yıllarda 50 milyon dolarlık daha yatırıma ihtiyacımız olacak. Böylece toplamda 200 milyon dolarlık yatırıma ulaşacağız” ifadelerini kullandı. Çalışan sayısın bin 400’ü aştığını da kaydeden Aydemir, “Kesimhanede günlük 140 bin adet kesim yapıyoruz. Yılın ikinci yarısında 180, yılsonunda da 200 bin adete ulaşmayı hedefl iyoruz. Hedefimiz kapasite artırmaktan ziyade özel üretim, butik üretim yaparak son tüketicinin damağına dokunmak, lezzet ve kaliteli odaklı üretim yapmak” değerlendirmesinde bulundu.

Afrika pazarıyla büyüdü Japonya pazarıyla gelişecek

Geçen yıl 30 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Şahin Aydemir, bu rakamla ihracatta yüzde 33 büyüdüklerini, bu yıl 40 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini açıkladı. Üretimin yaklaşık yüzde 30’unu 26 ülkeye ihraç ettiklerini ifade eden Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pazar olarak da herkes Ortadoğu ve Irak pazarına sıkışırken, biz firma olarak Afrika ve Türki cumhuriyetler bölgesine ağırlık verdik. Yakın vadede Afrika’nın da Ortadoğu kadar güçlü bir pazar olduğunu düşünüyorum. Çünkü Afrika’nın yetersiz kaynaklarıyla hayvansal proteine ihtiyacı olan insan kitlesi oranına baktığımızda çok farklı bir portföy sergiliyor. Irak gibi derin bir pazar değil ama daha sığ, daha düzenli bir pazar olduğunu gözlemliyoruz. Bu yıl Lübnan ve Katar’a Türkiye’den ilk defa tavuk ürününü biz gönderdik. Afrika’da Nambiya, Etiyopya’da satışlarımız oldu. Bu sene ihracat ülkelerimizi 30’un üzerine çıkarmayı öngörüyoruz."