Hatay'da savaş uçağı düştü

Hatay'ın Yaylacık Mahallesi kırsalında bir savaş uçağı düştü. Başbakan Yıldırım uçağın Suriye rejimine ait olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatay'da Samandağ ilçesinde bir savaş uçağının düştüğü ve pilotların paraşütle atladığı ihbarı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Suriye rejimine ait olduğu düşünülen MİG tipi bir uçağın Hatay Samandağ Yaylacık mevkisinde düştüğü yönünde bir bilgi var. Pilotun atladığı yönünde bilgiler geliyor. Oradaki birliklerimiz arama çalışmalarına destek oluyorlar. Şimdilik bilgi bu kadar." dedi.

Başbakan Yıldırım, uçağın düşme nedenine ilişkin olarak da, "Düşme nedeni konusunda henüz bir netlik yok ama o bölgede hava şartlarının oldukça olumsuz olduğu yönünde raporlar var." ifadelerini kullandı.

Hatay Valisi Erdal Ata ise uçağın enkazına ulaşıldığını açıkladı.

Vali Ata "Biraz önce aldığım bilgiye göre, jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotların atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz." diye konuştu.

Paraşüt bulundu

Ekipler, kırsal alanda, uçağın pilotuna ait olduğu değerlendirilen bir paraşüt buldu. Bölgede pilota rastlamayan güvenlik güçleri, arama çalışmalarını sürdürüyor.

Muhalifler: Rejim uçağı düşürdük

Suriyeli muhalifler söz konusu uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia etti.

Muhalif askeri grup Ahraru'ş Şam'ın sözcüsü Ahmed Karaali, "Rejim uçağı İdlib kırsalını bombalarken alçaktan uçuş yapıyordu. 23 mm uçaksavar ile vurduk. İsabet alınca uçakta teknik arıza oldu. Ardından düşmeye başladığı görüldü." dedi.

Polis aracı takla attı

Öte yandan Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerini taşıyan zırhı araç, Amanos Dağları'nda düşen Suriye uçağının enkazını ararken, takla attı. Araçta bulunan 8 polis, kazadan yara almadan kurtuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir