Hateks hisseleri pazartesi Borsa'da

HATEKS hisse senetleri, 17 Ocak'tan itibaren Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hatay Tekstil İşletmeleri A.Ş'nin (HATEKS) hisse senetleri, 17 Ocak'tan itibaren İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayacak.

İMKB'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, borsa Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında, Hateks'in 7 Ocak 2011 tarihinde Birincil Piyasa'da halka arz edilen 3.250.000 lira nominal değerli hisse senetlerinin, birincil piyasada gerçekleşen işlemlerin ağırlıklı ortalaması olan 4,25 lira fiyat baz alınarak, "HATEK.Y" kodu ile 17 Ocaktan itibaren İMKB İkinci Ulusal Pazarda işlem görmeye başlamasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Hisse senetlerinin işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarı 250 adet olarak uygulanacaktır. Şirketin halka arz izahnamesinde de belirtildiği üzere, sermaye arttırımından ve ortak satışından gelen payların sağladığı hakların eşit olmasını teminen, ortak satışından gelen payların üzerinde 2010 yılı kar payı kuponları olmayacak, halka arz edilecek tüm paylar ilk kez 2011 yılı karından temettü alabileceklerdir. Bu kapsamda, şirketin 'yeni' hisse senetleri işlem görürken ayrıca 'eski' sırası açılmayacak olup, 2010 yılına ilişkin Genel Kurul toplantısında temettü dağıtılmamasına karar verildikten veya 2010 yılı temettü dağıtımına başlandıktan sonra tüm hisseler 'eski' olarak işlem görecektir. Diğer taraftan şirket yönetim kurulu, halka arzı müteakip 6 ay süreyle sermaye artırımı yapmayacağını, şirket ortakları ise halka arzı müteakip 6 ay süreyle pay satışı yapmayacaklarını beyan ve taahhüt etmişlerdir."

Bu konularda ilginizi çekebilir