Hateks üçüncü çeyrekte kârını yüzde 300 artırdı

Üçüncü çeyrek cirosunu yüzde 52, kârını ise yüzde 300 artıran Hateks, yıl sonunda 120 milyon dolar ciro hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
İSTANBUL - Entegre tekstil şirketlerinden Hatay Tekstil İşletmeleri AŞ (Hateks), 2011'in üçüncü çeyreğinde 75 milyon lira ciro elde etti.
Hateks'ten yapılan açıklamaya göre, geçen yılın aynı dönemine göre cirosunu yaklaşık yüzde 52, karını ise yüzde 300 oranında artıran şirketin yıl sonu ciro hedefi 120 milyon lira.
Hateks Yönetim Kurulu Başkanı Abud Abdo, açıklamada, halka arz ile başladıkları 2011 yılında hızlı bir büyüme kaydettiklerini belirterek, "Halka arz, nakit akışındaki denge ve üretimde tam kapasite kullanımı sayesinde bilançodaki net karımızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 300 artırdık" görüşüne yer verdi.
Üretimin yüzde 95'ini ihraç ettiklerini, Avrupa'da yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen bu ülkelere olan satışların yükseldiğini ifade eden Abdo, şunları kaydetti:
"2011 yılında ihracatta da büyümeye devam ettik. Yıllık 5 bin ton havlu, 500 bin adet bornoz üretim kapasitesinin tamamını kullanıyoruz. Yılın ilk 9 ayında ihracat rakamını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artarak 27 milyon dolara yükseldi. 2011 yılı sonu ihracatını 35 milyon dolar olarak hedefliyoruz."
Bu konularda ilginizi çekebilir