Hava Okulu önünde protesto

Darbe girişiminin ardından tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri protesto yürüyüşü düzenleyerek yakınlarının serbest bırakılmasını talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan bazı Hava Harp Okulu öğrencilerinin yakınları, Hava Harp Okulu önünde bir araya gelerek, tutuklamaları protesto etti.

Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, Hava Harp Okulu'nun önüne siyah çelenk ile tutuklu bulunan yakınlarının fotoğraflarını bıraktı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Nazan Arık kardeşinin de tutuklu olduğunu belirterek, "Burada bulunmamızın nedeni tatbikat, terör saldırısını engellemek ve benzeri bahanelerle hain saldırıya iradeleri dışında alet edilmek istenen ve darbe kalkışmasında kullanılmak üzere teçhizatlandırılıp değişik noktalara gönderilen , Hava Harp Okulu öğrencileri ve diğer masum askeri öğrencileri anmak ve yaşadıkları mağduriyeti kamuoyuna duyurmaktır. Evlatlarımız o gün her sene yaptıkları askeri eğitim kampı için Yalova'daydı. Askeri kamp ortamında öğrencilerin telefon, bilgisayar, internet erişimi yasaktır. Yasağa uymadıkları takdirde ağır cezai yaptırımı vardır. 15 Temmuz'da her şey olağan sürecinde giderken, evlatlarımız yorgun bir günün ardından yataklarından kaldırılıp teçhizatlandırılarak her şeyden habersiz bir şekilde tatbikat bahanesiyle kamp alanından dışarı çıkarılmıştır. Ve bu hain darbe girişimine silah zoruyla alet edilmeye çalışılmıştır" diye konuştu.

"Çocuklarımızı devlete emanet ettik"

Oğlunun tutuklu bulunduğunu belirten Fatma Okka, "Emir demiri kesiyordur. Komutan ne demişse uymak zorundadır bu çocuk. Çocuklarımızı devlete emanet ettik. Onların suçu yok. Tahliye edilsinler" dedi.

Melek Çetinkaya da oğlunun tutuklu olduğunu söyleyerek, "Benim oğlum vatan haini oldu. Onu ben doğurdum, yetiştirdim. Vatan hainiyse onu bırak beni al" dedi.

Oğlunun tutuklu olduğunu söyleyen Veysal Kılıç ise, "15 Temmuz gecesi, valiliğin önündeydik. Bize vatan haini diyemezsiniz. Şu bayrağı tankın üstüne diken adamım ben" diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir