Hava sıcaklığı 4 derece düşecek

Türkiye genelinde görülecek yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile batı bölgelerin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, doğu bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA – Türkiye genelinde görülecek yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile batı bölgelerin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, doğu bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile batı bölgelerin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, doğu bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Muğla ve Antalya’nın doğu ilçelerinde, akşam saatlerinde Osmaniye, Adana’nın güney ve doğusunda, Kahramanmaraş’ın güneyi ve Hatay’ın batısında kuvvetli olması bekleniyor. 
İç bölgelerde 2 ila 4 derece azalması beklenen hava sıcaklığında, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, kuzeybatı ile zamanla batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. 
 
KUVVETLİ YAĞIŞ
 
Yağışların; sabah saatlerinde Muğla ve Antalya’nın doğu ilçelerinde, akşam saatlerinde Osmaniye, Adana’nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş’ın güneyi ve Hatay’ın batısında kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken meteoroloji yetkilileri, su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi. 
 
BUZLANMA VE DON OLAYI
 
Meteoroloji uzmanları, sabah ve gece saatlerinde, iç ve doğu kesimlerde beklenen buzlanma ve don olayı nedeniyle yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli olması gerektiğini duyurdu. 
 
ÇIĞ TEHLİKESİ
 
Meteoroloji yetkilileri ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli olunması yönünde uyardı. 
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (8) 
ANKARA: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri ile çevrelerinde yer yer kar yağışlı. (5) 
İZMİR: Çok bulutlu, ilk saatlerde güney ve doğu ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla il geneli parçalı ve az bulutlu. (11) 
ADANA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (16) 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (19) 
SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. (9) 
ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (-3) 
VAN: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (2) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yer yer sisli. (8) 
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Çanakkale çevreleri dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak yağışlı, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kıyıları dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Muğla’nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. 
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar kıyılar ile öğle saatlerinde Orta Karadeniz'de yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güneybatısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Gaziantep ve Kilis ile öğleden sonra bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.