Hava sıcaklığı batı bölgelerde artacak

Türkiye'nin yarından itibaren yeni bir yağış sisteminin etkisi altına girmesi beklenirken; bugün sıcaklıklar batı kesiminde 3 derece birden artacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hava sıcaklığının batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Iğdır çevreleri ile yarın öğle saatlerinden sonra Güney Ege Kıyıları, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Batı kıyı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Muğla ve Iğdır çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar, Güney Ege Kıyıları, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Batı kıyı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.