Hava sıcaklıkları azalıyor

Rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin kuzey kesimlerinde aralıklarla yağış beklenirken, hava sıcaklıkları tüm bölgelerde azalmaya devam ediyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ila 10 derece, İç Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), diğer yerlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek.

Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir