Hava sıcaklıkları düşecek

Meteoroloji, yağış ve don uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; Marmara'nın kuzeyi (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova), Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Balıkesir, Mersin, Konya ve Karaman çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerler ile Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli (40-60 km/saat), Kuzey Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

Don uyarısı

Kuzey, iç ve doğu bölgelerde gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Kuvvetli yağışa dikkat

Yağışların, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın batıdaki kıyı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kale, Kemer, Kumluca) kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Ulaşımda aksama vs.) ayrıca, rüzgarın; Marmara'da kuvvetli (40-60 km/saat), Kuzey Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi

Meteoroloji Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde çığ tehlikesine karşı uyardı.

Bazı illerde hava durumu şöyle:

İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu ve hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.(7)

ANKARA: Parçalı bulutlu.(4)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(8)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerine kadar batı kıyılarındaki ilçelerinde (Finike, Kaş, Kale, Kemer, Kumluca) kuvvetli olacak.(12)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu.(7)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı.(-8)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(7)

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kırklareli, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Balıkesir çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Çanakkale çevrelerinde zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek. Trakya kesimi ile bölgenin güneydoğusunda gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, güneyi ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Aydın ve Muğla çevrelerinde sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, akşam saatlerine kadar Antalya'nın batısındaki kıyı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kale, Kemer, Kumluca), akşam saatlerine kadar Burdur ile Isparta çevrelerinde kuvvetli olmak üzere; kıyılarda yağmur, Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, güney ve batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Konya il merkezi ve güney ilçeleri ile Karaman çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde kıyı kesimleri hafif yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir