Hava takside ilk ruhsatı aldı

Seabird-Denizkuşu Havayolu Taşımacılık ve Ticaret A.Ş, Hava Taksi işletmeciliği yapmak üzere asıl ruhsatını almaya hak kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Seabird-Denizkuşu Havayolu Taşımacılık ve Ticaret A.Ş, "Hava Taksi" işletmeciliği yapmak üzere asıl ruhsatını almaya hak kazandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) yapılan açıklamaya göre, hava taşıma işletmelerinin taleplerini değerlendiren inceleme komisyonunun 3 Şubat'taki toplantı kararları, Bakan Binali Yıldırım'ın onayı ile yürürlüğe girdi.

Bakanlık makam oluru ile Seabird Havayolu Taşımacılık ve Ticaret A.Ş'ye Hava Taksi ruhsatı verilmesine karar verildi. Geçen yıl Eylül ayında Hava Taksi işletmeciliği yapmak üzere ön izin verilen Seabird Havayolları, asıl ruhsat için gerekli hazırlıklarını tamamlayarak, Hava Taksi işletmeciliği yapmak üzere asıl ruhsatını almaya hak kazandı.

Turistik beldeler arasında 19 kişilik deniz uçaklarıyla taşımacılık yapmak üzere Hava Taksi ruhsatını alan şirket, denizden denize, denizden karaya, karadan karaya hava taşımacılığı yapabilecek. Bu izin, deniz-kara entegre hava yolu taşımacılığının Türkiye'de ilk kez hayata geçirilmesi bakımından önem arz ediyor.

Komisyon toplantısında ayrıca, Ploutos Havayolları ve Havacılık Eğitim Hizmetleri Limited Şirketine de SHY-6B Genel Uçak İşletme Yönetmeliği kapsamında Genel Havacılık İşletme Ruhsatı verilmesine karar verildi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir