Havalimanı saldırısına ilişkin iddianame tamamlandı

Geçen yıl 28 Haziran'da Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırıya ilişkin iddianamenin detayları belli oldu. Saldırganların keşif için havalimanına 3 kez geldiği ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin hazırlanan 257 sayfalık iddianamenin detayları belli oldu.

Saldırıyı gerçekleştiren ve aynı evi paylaşan DEAŞ'lı 3 teröristin saldırıdan önce Atatürk Havalimanı'nda farklı günlerde 3 kez keşif yaptığı ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı'a giderken bindikleri taksinin şöforüne "Antalya'ya tatile gidiyoruz" diyen 3 teröristin, saldırı esnasında güldükleri bilgisi tanık polis beyanlarıyla iddianameye yansıdı.

Polisler şüphe üzerine takibe başladı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede DAEŞ terör örgütü mensubu intihar bombacısı Vadım Osmanov, Rakhım Bulgarov ve kimliği tespit edilemeyen bir kişinin şüphe üzerine havalimanı girişinde polis tarafından takibe alındığı bilgisi yer aldı.

İddianamede ifadesine yer verilen bir polis memuru "Şahıs dış hatlar gidiş katı otoparkında olan asansöre yöneldi. Bu esnada şahısa kimliğini sordum. 'Şahıs bana kimlik mi?' diye söyleyince ben de 'Evet' dedim. Kimliğini çıkartacağını düşündüğüm sırada çantadan tabanca çıkardı ve üzerime ateş etti. Bana 3 el ateş edildiğini hatırlıyorum. Sırt üstü yere düştüm." diye konuştu.

Keşif için 3 kez havalimanına geldiler

Fatih'de aynı evde ikamet ettikleri tespit edilen 3 bombacının; 3, 8 ve 23 haziran tarihlerinde Atatürk Havalimanı'na keşif amaçlı geldikleri bilgisi de iddianamede yer aldı.

Şüphelilerin 16'sı Rusya vatandaşı

Olayla ilgili 16 şüphelinin Rusya vatandaşı olduğu belirtilen iddianamede, diğer şüphelilerin de Çeçenistan, Cezayir, Tunus, Mısır, Suriye ve Türkiye vatandaşı olduğunun tespit edildiği belirtildi. Şüphelilerin en büyüğü 50 en küçüğünün ise 20 yaşında olduğu bilgisi de iddianamede kaydedildi.


Bu konularda ilginizi çekebilir