Havaş Yatırım Holding kuruldu

Havaş Havalimanları Yer Hizmetleri Yatırım Holding Anonim Şirketi, 228 milyon lira esas sermaye ile kuruldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Havaş Havalimanları Yer Hizmetleri Yatırım Holding Anonim Şirketi'nin kurulduğu ve İstanbul Ticaret Sicili'ne kaydının yapıldığı bildirildi.

TAV Hava Limanları Holding A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin sermayesine TAV'ın (TAV Havalimanları Holding Anonim Şirketi, TAV İşletme Hizmetleri Anonim Şirketi, TAV Bilişim Hizmetleri Anonim Şirketi) yüzde 65, HSBC Investment Bank Holdings Plc'nin yüzde 28,3333 ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin yüzde 6,6667 oranında iştirak ettiği Havaş Havalimanları Yer Hizmetleri Yatırım Holding Anonim Şirketinin 228 milyon lira esas sermaye ile kurulduğu ve İstanbul Ticaret Sicil'ine kaydının yapıldığı kaydedildi.

Kuruluş aşamaları

TAV'dan daha önce KAP'a yapılan bir açıklamada, şirketin hisselerinin tamamına sahip olduğu Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş'nin (HAVAŞ) yüzde 40'a kadar azınlık hisselerinin satışı ile ilgili olarak potansiyel yatırımcılarla görüşmelere başlandığı kamuoyuna duyurulmuştu.

Ekim 2009'da KAP'a yapılan başka bir açıklamada ise yapılan görüşmeler neticesinde, yeni şirket kurulmasına karar verildiği, TAV'ın, yeni şirkete 78 milyon avro sermaye aktararak iştirak edeceği, yeni şirketin, diğer ortakların sermaye iştiraki ve dış finansmanla, Havaş hisselerinin tamamını 180 milyon avro bedelle devir alacağı bildirilmişti.

Açıklamada ayrıca, 16 Ekim 2009 tarihinde, TAV Hava Limanları Holding ile HSBC Investment Bank Holdings Plc ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile bir Pay Alım ve Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalandığı belirtilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir