Hayvancılığa da indirimli elektrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan; hayvancılık, kümes hayvancılığı ve seracılık yapanların tarımsal sulama abonesi olarak yüzde 12 indirimli elektrik kullanabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Partisinin Rize mitingine katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarımsal sulama kapsamının genişletilmesi çalışmalarına dair bilgi verdi.

Erdoğan; hayvancılık, kümes hayvancılığı ve seracılık yapanların da tarımsal sulama abonesi olarak yüzde 12 indirimli elektrik kullanabileceğini bildirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de benzer açıklama yapmıştı.

Konuşmasında yeni sondaj gemisi Yavuz'un, bakım ve kontrollerinin ardından Akdeniz'de petrol sondaj çalışmalarına başlayacağını belirten Erdoğan, "Sondaj işi bir yönüyle hesap kitap, teknik işidir. Bir yönüyle de nasip işidir. Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Biz de araya araya bulacağız" dedi.

Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı'na ilişkin de şunları söyledi: "Deniz üzerine inşa ettiğimiz ikinci havalimanımız olan Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımına devam ediyoruz. Resmi olarak dün Artvin'de 2022'yi söyledim ama sonra müteahhit firmalarla görüştüm, 'Allah'ın izniyle fevkalade bir durum olmazsa biz bunu 2020 sonuna kadar da bitirebiliriz' dediler. Dolayısıyla 2020 sonunda artık Artvin-Rize Havalimanı'ndan Rize'ye geleceğiz."

Enflasyon rakamlarına da değinen Erdoğan, "İnşallah enflasyon tekrar yüzde 6'lara, 7'lere kadar düşecek. Çünkü bize böyle 20, 19, buralarda enflasyon yakışmaz" ifadelerini kullandı.

Kıvırcık salata zam şampiyonu olduKıvırcık salata zam şampiyonu oldu