Hayvancılıkta aile şirketleri desteklenecek

Kalkınma bölgelerinde, eylem planları kapsamında toplam 35 ilde küçük ve orta ölçekli aile işletmelerine yeni hayvancılık desteklemeleri verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA  - Hayvancılık Genel Müdürlüğü Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Ramazan Koçak, kalkınma bölgelerinde eylem planları kapsamında toplam 35 ilde küçük ve orta ölçekli aile işletmelerine yeni hayvancılık destekleri verileceğini söyledi. 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nda düzenlenen Hayvancılık Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Koçak, KOP illerinin çok şanslı olduğunun farkına varılması gerektiğini belirtti. 

Başta KOP İdaresi olmak üzere tüm paydaşların hayvancılık desteklemesini çıkartmak için çok yoğun çaba sarf edildiğini vurgulayan Koçak, şöyle konuştu: 

"Destekleme kapsamındaki illerde mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun işletmelerinin inşaat ve damızlık erkek materyal temininin desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliği 5 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı. Hedef kitle; yeni işletmelerden ziyade mevcut aile işletmeleri. Kalkınma bölgelerinde eylem planları kapsamında toplam 35 ilimizde küçük ve orta ölçekli aile işletmelerine yeni hayvancılık desteklemeleri vereceğiz." 

Toplantıya, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı, KOP bölgesi illerinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerinden ilgililer katıldı.