Hayyam Garipoğlu serbest

Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Garipoğlu, serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı C.G'ye firarı sırasında yardımcı oldukları öne sürülen kişilere yönelik başlatılan çalışma kapsamında gözaltına alınan ve  tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen iş adamı Hayyam Garipoğlu, suçun mahiyeti ve delil durumu dikkate alınarak serbest bırakıldı. Garipoğlu, tutuksuz yargılanacak.

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'nda soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz tarafından yaklaşık 1,5 saat süreyle sorgulanan Garipoğlu, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderilmişti. 

"Burada yine adalet ve hukuk gerçekleşmiştir"

Münevver Karabulut cinayetine ilişkin gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan Hayyam Garipoğlu, "Ben adalete, hukuka inanan bir insanım. Burada yine adalet ve hukuk gerçekleşmiştir" dedi.

Serbest bırakıldıktan sonra Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'ndan çıkan Garipoğlu, kendisini bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, farklı bir suçlamayla buraya geldiğini ve kamuoyunun gündemine gelen bu olayla ilgisi olmadığı için serbest kaldığını belirtti.

Garipoğlu, "Ben adalete, hukuka inanan bir insanım. Burada yine Allah'a şükür ki adalet ve hukuk gerçekleşmiştir" dedi.

Bir gazetecinin cinayet sürecinde ilginç olaylar yaşandığını söylemesi üzerine Garipoğlu, "Bu olayın neresi ilginç? Bir kişi bu cinayeti işlemiş, çok kötü bir şey yapmış ve sonra kendisi gelmiş teslim olmuş. Şimdi cezasını çekecek. Bu olayın ilginçliği, gizemliliği nerede?" şeklinde konuştu.

Garipoğlu, "Emniyette, iş adamı olduğu için kendisine komplo yapıldığı" şeklinde verdiği ifadesinin hatırlatılması üzerine de "Bizim bir sürü rakiplerimiz var. Bunlardan biri tarafından organize edilmiş olabilir, dedim" yanıtını verdi.

Olayla ilgili herkesin varsayımlarla konuştuğunu belirten Garipoğlu,cinayet günü evinde olduğunu ve bu konuda şahitlerinin de bulunduğunu ifade etti.

Garipoğlu, C.G'nin babası N.G'nin de haksız bir şekilde hapiste olduğunu ancak en kısa sürede cezaevinden çıkacağına inandığını kaydetti.

"Ailemiz linç ediliyor"

Basın mensuplarının "Sürekli yeni isimlerden bahsediliyor, cinayetin arka bahçesinden bahsediliyor, bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Biri cinayeti işler ve o yakalanıp cezaevine atılırsa ondan sonra arka bahçesi ne olabilir? Çok kötü bir şey, Allah kimsenin başına vermesin. Çok üzgünüz. Bir de şöyle düşünün; 7 aydır medya tarafından ailemiz linç ediliyor. Tüm ailemiz, çocuklarımız, annem, babam, bütün ailemiz... Hepimiz sanki suçluyuz. Bunu biz öldürmedik, bunu bu çocuğun ailesi de öldürmedi. Artık çocuk da demeyeyim koca adam... Bu olayı birisi işledi ve cezasını çeksin. Bunu bütün Türkiye'nin istediği gibi evvela biz istiyoruz. Suç işleyen herkes mutlaka cezasını çeksin. Bu, ailemize, iş yerimize, çalışanımıza bağlanmasın. Artık yeter, herkes elini vicdanına koysun."

Kendisinin "olay incelenmesin" ya da olayla ilgili "kimse yakalanmasın" demediğini aktaran Garipoğlu, ancak dünyada da medyanın 7 ay boyunca bir cinayeti gündemde tuttuğuna şahit olmadığını bildirdi.

Avukat Kaya

Garipoğlu ailesinin avukatı Aytekin Kaya da yaptığı açıklamada, soruşturma makamının Garipoğlu'nu tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiğini belirterek, "Sayın mahkeme, suçun vasfı ve mahiyeti, delil durumu ve de sabit ikametgah sahibi olmasını dikkate alarak tutuklanma talebini reddetti" dedi.

Avukat Kaya, "Garipoğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı olup olmadığının" sorulması üzerine de herhangi bir kontrol ya da tedbirin konulmadığını söyledi.