Hazine Müsteşar Yardımcılığına Feridun Bilgin atandı

Atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hazine Müsteşar Yardımcılığına Feridun Bilgin atandı.

Hazine Müsteşarlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ait atama kararları Resmi Gazetede yayımlandı.

Buna göre, Hazine'de açık bulunan Müsteşar Yardımcılığına Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü Feridun Bilgin, Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğüne ise Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Uslu atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine de Mehmet Tombul getirildi.

Feridun Bilgin

1964 yılında Sivas’da doğan Feridun Bilgin, 1985’de İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1985-1987 yılları arasında Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yapan Bilgin, 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 1991’de Planlama Uzmanı, 1992 yılında ise aynı yerde Grup Başkanı oldu.

1992 yılında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak göreve başlayan Bilgin, 1996-1999 yılları arasında T.C. Üsküp Büyükelçiliği’nde Ekonomi Müşaviri olarak yurtdışı görevinde bulundu. Bilgin, 15 Ekim 2003’ten bu yana Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Vekili olarak görev yapıyordu. İyi derecede İngilizce bilen Feridun Bilgin evli ve iki çocuk babası.

Diğer atamalar

Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcılığına Fatma Karakoç atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan atama kararlarına göre, açık bulunan Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcılığına Karakoç getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan müfettişliklere, müfettiş yardımcıları Canan Sürer, Hacı Atakan Doğan, Ömer Tohumcu, Bekir Yelok, Yusuf Çetin, Ayhan Teltik, Ersoy Aksoy, İsmail Bayır, Mahmut Aloğlu, Hikmet Kurt, Osman Güver Çelik, Nihat Yalçınkaya, Mehmet Gürsoy, Mustafa Umut Uysal, Nazım Yağcı, Şahin Gündüz, Gündüz Kuş, Abdurrahman Şahin, Muhsine Türker, Gültekin Taşdan, Çiğdem Özçengel, Osman Günakın, Numan Ayverdi, Berna Sağır ve Yasin Dereli atandı.

Açık bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşavirliğine, Bilgi İşlem Daire Başkanı İlhami Sipahioğlu getirildi.

Bilecik İl Çevre ve Orman Müdürü Mustafa Yılmaz, açık bulunan Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne, Kırklareli İl Çevre ve Orman Müdürü Fikri Erbaş Kars İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne, Kars İl Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir ise Kırklareli İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne atandı.

Milli Savunma Bakanlığının atama kararnamesiyle bazı hakim subayların görev yerleri değiştirildi. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) 1. Daire üyesi Topçu Kurmay Kıdemli Albay Bülent Çelik Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı emrine, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı emrindeki Piyade Kurmay Albay İbrahim Özer AYİM 1. Daire üyeliğine getirildi.

AYİM 2. Daire üyesi Topçu Kurmay Kıdemli Albay Ahmet Düzen Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı emrine, personel başkanlığı emrindeki Piyade Kurmay Albay Selçuk Demiröz AYİM 2. Daire üyeliğine atandı.

Kararnameyle 11'i hava hakim subay olmak üzere toplam 22 askeri hakimin görev yerlerinde de değişiklik yapıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir