Hazine Müşteşarlığı sigorta denetleme uzmanı alacak

Sınava, siyasal bilgiler, hukuk, işletme, iktisat veya iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olanlar katılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu'na 6-7 Kasım 2010 tarihlerinde yapılacak sınavla 5 sigorta denetleme uzman yardımcısı alınacak.

Hazine Müsteşarlığı'nın web sayfasında yer alan duyuruya göre, söz konusu sınava, siyasal bilgiler, hukuk, işletme, iktisat veya iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlar tarafından kabul edilen yurt dışındaki fakülte veya 4 yıllık yüksekokullardan mezun olmuş ve 30 yaşını doldurmamış olan kişiler katılabilecek.

Bunun yanı sıra sınava gireceklerden, ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan KPSS'de KPSSP39 puan türünden en az 80 puan almış, ayrıca yine söz konusu sınavın yabancı dil bölümünden (İngilizce, Almanca, Fransızca) en az 42 soruya doğru cevap vermiş veya son 2 yıl içerisinde KPDS'de en az C düzeyinde puan almış olma şartı aranacak.

Sınava girecek erkek adayların, askerlik hizmetlerini tamamlamış ya da ertelemiş olmaları gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir