HDP Soma için gensoru verecek

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Soma'daki maden faciasıyla ilgili Başbakan Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında gensoru vereceklerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - HDP Grup Toplantısı'nda bu haftaki gündem Soma'daki maden faciası oldu. HDP Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile milletvekilleri, maden faciası nedeniyle siyah kurdele taktı. Grup toplantısında, maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Partisinin grup toplantısında bir konuşma yapan Ertuğrul Kürkçü, Soma'da yaşamını yitiren maden işçilerin yakınlarına baş sağlığı diledi. Kürkçü, 'Orada hayatlarını kaybeden maden emekçilerinin kitle halinde yok edilmelerine yol açan bütün şartlar karşısında onların uğradıkları felaketin hem paylaşımcısıyız, hem de bunun hesabını sormak için buradayız. Hayatını kaybedenlerin aileleri emin olsun ki hiç kimsenin hakkı yerde kalmayacaktır' dedi.

Soma'daki maden faciasının sorumlusunun hükümet olduğunu öne süren Kürkçü, Başbakan Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında gensoru vereceklerini bildirdi. Kürkçü, 'Bu hafta içerisinde Meclis gündemine gelecektir. Başbakan ve bakanlarıyla, onların sermayedarlarıyla Meclis kürsüsünde hesaplaşacağız' dedi.