HDP'den kapatılan 'Özgür Gündem'e destek

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Bu gazeteyi, bir binayı basarak susturabileceğini sananlar, gerçekten kaçamazlar ve Özgür Gündem gazetesinin sadece bir gazete değil, bir gelenek ve güç olduğunu bilmiyorlar demektir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Ankara temsilciliğini ziyaret etti.

"Özgür basının üzerindeki kara bulutların bir türlü dağılmadığı"nı savunan Yüksekdağ, "Bu memlekette birileri çıkıp çok kolayca darbe teşebbüsünde bulunabiliyor, darbe yapabiliyor, birileri çok kolayca F-16'ları havalandırabiliyor, tankları sokaklarda, kent merkezlerinde yürütebiliyor ama aynı memlekette, aynı yerde birileri bir gazeteyi çıkarabilmek için bir sözü, bir gerçeği topluma ulaştırabilmek için çok ağır bedeller ödemek zorunda kalıyor" dedi.

Gazeteye yapılan uygulamayı "darbe" olarak niteleyen Yüksekdağ, darbe teşebbüsü akşamı CNN Türk televizyonuna yapılan baskına büyük tepki gösteren kesimlerin şimdi sessiz kaldığını iddia etti.

Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Bu gazeteyi bir binayı basarak susturabileceğini sananlar, gerçekten kaçamazlar ve Özgür Gündem gazetesinin sadece bir gazete değil, bir gelenek ve güç olduğunu bilmiyorlar demektir. Hiçbir darbe, hiçbir OHAL rejimi bu sesi boğmayı başaramadı, bu gerçeği karartmayı başaramadı, bundan sonra da başaramayacak."