Hedef 'üst ligde küresel oyuncu' olmalı

İSO Başkanı Küçük, yeni hükümetten Türkiye ekonomisini küresel oyuncu haline getirerek bir üst lige çıkarmasını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, önümüzdeki dönemde ekonomide hedefin, Türkiye'yi bir üst lige taşıyacak, sanayide tam bir küresel oyuncu haline getirecek yapısal dönüşüm politikalarını süratle hayata geçirmek olması gerektiğini bildirdi.

Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ekonomi ve sanayiyi ilgilendiren bakanlıklara atanan isimlerin, daha önceki dönemde de görev yapmış, alanlarında deneyimli ve kendilerini kanıtlamış bakanlar olduğunu kaydetti.

Geçmiş dönemde makro ekonomik istikrar anlamında önemli kazanımlar sağlandığını ifade eden Küçük, "Önümüzdeki dönemde ise ekonomide hedef, Türkiye'yi bir üst lige taşıyacak, sanayide tam bir küresel oyuncu haline getirecek yapısal dönüşüm politikalarını süratle hayata geçirmek olmalıdır. Sayın Başbakanımızın sık sık ifade ettiği ustalık dönemi hedefini pekiştirdiği kanaatini taşıdığımız bu bakanlar kadrosu ile yapısal dönüşüm adımlarının atılacağına dair beklentimizi de arttırmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir