Hedef çocuklarda çevre bilincinin gelişimi

1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Çevre Günü, çocukları merkeze alan etkinliklerle kutlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sürdürülebilir bir dünya, yarının kaynaklarını tüketmeyen, sorumlu bir yaşam tarzı gerektiriyor. Çevre bilincinin küçük yaştan verilmesi de bu süreçte çok belirleyici olacak. 

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV) geri dönüşüm iktisadi işletmesi olarak çalışmalarını sürdüren PAGÇEV, sürdürülebilir ve yeşil bir çevre alanındaki çalışmalarında, çocukların çevre konusunda bilinçlendirilmelerine öncelik veriyor. 

Çevre Haftası kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Mardin ve Çanakkale’de çevreci miniklerle bir araya gelecek PAGÇEV, geri dönüşümü hem bilgilendirerek hem de eğlendirerek anlatacak. Geri dönüşüm kahramanı HEROP da etkinliklerde katılımcılarla birlikte olacak. 

Çevre kirliliğine dikkat çekilmesi ve çocuklara geri dönüşüm bilincinin kazandırılması amacıyla düzenlenen faaliyetleri destekleyen PAGÇEV, bu kapsamda Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen su temalı “Kadrajımdan Kadıköy” Fotoğraf Yarışması’nın ödül sponsorluğunu üstlendi. PAGÇEV, 5 Haziran’da KüçükçekmeceBelediyesi’nin anaokulundan liseye kadarki öğrenciler arasında düzenlediği geri dönüşüm ve çevre konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller dağıtacak. 

Atıksız denizler 

Bu yıl Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği tarafından 6.’sı düzenlenecek olan Konuşan Balık Şenliği’nde de, 20 dalgıç Ortaköy’de dalış yapacak ve sualtı kamerası ile deniz altındaki kirlilik meydandaki dev ekranlara yansıtılacak. Atıksız Denizler ‘WFO’ Türkiye çalışmalarını da yürüten PAGÇEV, deniz kirliliği konusundaki sunumunu katılımcılarla paylaşacak. 

İBB, Çevre Günü'nü çocuklarla kutluyor 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (IBB) de, Çevre Günü'nü çocuklarla birlikte birtakım etkinliklerle kutluyor. İBB, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk yuvalarından davet edilen çocuklarla çeşitlik etkinlikler düzenleyecek. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yapılan etkinlikte, Eyüp ve Kasımpaşa yuvalarından 66 katılımcı çocuk ile İBB Çocuk Meclisinden 15 çocuk sabah kahvaltısı sonrası Haliç’ten gemiye binecek. Çocuklara Haliç’te kıyı ve deniz yüzeyi temizliği, dip çamuru taraması çalışmaları gösterilecek. Daha sonra Üsküdar sahiline geçilerek dalgıçlar tarafından deniz dibinden çıkartılan atık maddeler çocuklara gösterilecek. Üsküdar -Sarıyer arasında yapılacak gemi yolculuğu sırasında çocuklara çevre ile ilgili sunumlar yapılarak konuya uygun çeşitli görseller izlettirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir