Helikopter destekli terör operasyonu

İstanbul'da polis kent genelinde, terör örgütü PKK'ya yönelik helikopter destekli operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 70 kişi gözaltına alındı. Adana'da düzenlenen operasyonda da 26 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde eş zamanlı terör operasyonu gerçekleştirdi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden saat 02.00 sıralarında hareket eden ekipler önceden belirlenen adreslere baskın yaptı.

Okmeydanı'ndaki operasyona polis helikopteri de destek verdi. Özel Harekât ekiplerinin de katıldığı operasyonda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Operasyonlarda 70 kişi gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda 1 adet pompalı tüfek, 2 adet tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. 

Operasyonun ardından gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Bu esnada hastanede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Adana'da 26 gözaltı

Adana'da da PKK/KCK üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. 

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'ya yönelik 30 ayrı adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda bazı adreslere polisler koçbaşıyla kapıyı kırarak girdi. Operasyonda 26 zanlı, terör örgütünün üniversite yapılanması, kent, ilçe ve mahalle komisyonlarında faaliyet gösterdikleri, örgüt adına korsan gösteri ve eylemleri organize ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Zanlılar, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir