Her kürtaj bir Uludere'dir

Başbakan Erdoğan, kürtajı bir cinayet olarak gördüğüne dair sözlerine tepki gösterenlere "Her kürtaj bir Uludere'dir. Anne karnında öldürmenin doğumdan sonra öldürmekten ne farkı var?" diye seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kürtajı bir cinayet olarak gördüğüne dair sözlerine tepki gösterenlere "Her kürtaj bir Uludere'dir diyorum. Anne karnında öldürmenin doğumdan sonra öldürmekten ne farkı var?" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkez Kadın Kollarının 3. Olağan Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, AKP Kadın Kolları teşkilatının 2 milyon 591 bin üyesiyle dünyanın en büyük siyasi kadın teşkilatlarından biri olduğunu belirterek, önceki dönemlerde kadın kolları çatısı altında emek veren kadınlara teşekkür etti.

Erdoğan, dün BM'nin Uluslararası Nüfus Konferansı'nda sarf ettiği, "Ben sezaryenle doğuma karşı olan bir başbakanım. Kürtajı cinayet olarak görüyorum" sözlerine bazı çevrelerden tepkiler geldiğini belirtti ve şunları söyledi:

"Tekrar ediyorum: 'Ben sezaryenle doğuma karşı olan bir başbakanım'. Bunların planlı yapıldığını biliyorum. Bunun bu ülke nüfusunun artmaması için atılan adımlar olduğunu biliyorum. Bunun bir taraftan da kendilerine mali kaynak teşkil etmesi için adımlar olduğunu biliyorum. Bununla bu ülkenin nüfusu bir yerde donduruluyor.

İki, 'Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum'. Bu ifademe karşı çıkan bazı çevrelere ve medya mensuplarına sesleniyorum: Yatıyorsunuz kalkıyorsunuz, ‘Uludere' diyorsunuz. ‘Her kürtaj bir Uludere'dir' diyorum. Anne karnında bir yavruyu öldürmenin doğumdan sonra öldürmekten ne farkı var?"

Kürtaj ve sezaryenle Türk milletinin dünya sahnesinden silinmesi için sinsi bir plan yürütüldüğünü ileri süren Erdoğan, "Bu milletin çoğalması için asla bu oyunlara prim vermemeliyiz. Bu millet muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak, çıkmalıdır" dedi.

Medya neyin avukatlığını yaptığının farkında mı?

Başbakan Erdoğan, partisinin merkez kadın kollarının 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada basına, CHP'ye ve BDP'ye de yüklendi.
BDP'nin "terör örgütünün kuklası olduğunu", CHP'nin ise BDP'yle "aynı safı tuttuğunu" söyleyen Erdoğan, "bir kısım medyanın" terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin yaptığı hataları geniş şekilde ele alırken, terör örgütünün eylemlerini yeterince gündeme getirmediğini söyledi.
Erdoğan, basını "Neyin avukatlığına soyunduğunuzun farkınızda mısınız? Sizin can güvenliğiniz sağlayanları savunmuyorsunuz, onları şehit edenleri ne yazık ki belli bir kılıf içinde savunmaya yelteniyorsunuz" diye eleştirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir