Herkes inancını yaşayabilmeli

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
GAZİANTEP - Başbakan Yardımcısı Arınç, "Türkiye'de yaşayan herkes laiklik ilkesi gereğince inancını veya inanmadığını söyleyebilmeli, yaşayabilmeli" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş Semti'nde yaptırılan ve tamamlandığında "Türkiye'nin en büyük camilerinden olacağı" belirtilen Akkent Camisi'nin temel atma törenindeki konuşmasında, Gaziantep'e "çok hayırlı" işler için geldiklerini belirtti.
 
"Şimdi buradaki işimiz bir cami yapımıyla ilgili" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Buna bir Başbakan Yardımcısı, bir bakan katılmalı mı derseniz, bunu soranlar olacaktır mutlaka. Türkiye'de her düşüncede insan yaşıyor ve her düşüncesini çok da rahatlıkla ifade ediyor. Ben cevabını tartışmadan vereyim. Evet, mutlaka katılmalı. Çünkü bu çok güzel, çok hayırlı bir iş. Unutmayın Gaziantep'teki bir Musevilere ait bir havrayı da Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla restore ettik. Biz bütün inançlara saygılıyız. Biz bütün inançların insanlık için elzem olduğuna inanıyoruz. İnanmaktan zarar gelmez.
 
Türkiye'de yaşayan herkes laiklik ilkesi gereğince inancını veya inanmadığını söyleyebilmeli, yaşayabilmeli, bununla ilgili ne biliyorsa onu yapabilmeli. Ama unutmayalım; biz bu ülkede Müslümanlar olarak Allah'ın evine, camilere çok önem veriyoruz"
 
Feshedilen HAS Parti'den katılım nedeniyle partisinin il başkanlığında gerçekleştirilen törende Arınç şöyle konuştu:
"Onlarla (Feshedilen HAS Parti'den AK Parti'ye katılanlar) esasen gönülde, manada ve hizmette beraber olan bir dünyanın insanıydık, bugün artık aynı partinin insanları olarak yolumuza devam edeceğiz. Bize 'ikinci başbakan adayınız kim?' diyenlerin çoğunun partisi bile kapandı, tabelası kalmadı. Çoğu da siyasi hayata veda etti, gitti."
 
Daha ne söyleyeyim?
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  bir televizyon programında "Hem Gül hem Erdoğan aday olursa, kime destek verirsiniz? Gül'e destek verir misiniz?" sorusuna verdiği "Bakarız, niçin olmasın" cevabına ilişkin, "Demek ki Rabbim, cumhurbaşkanlığında bile Kılıçdaroğlu'na, AK Parti'nin göstereceği adaylardan birine oy vermek hidayetini nasip etmiş. Daha ne söyleyeyim?" dedi.