Herkes namuslu oldu, bir biz namussuzuz

Futbol'da şike iddialarına yönelik davanın 9'uncu duruşması bugün görülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - "Futbolda şike" davasının tutuklu sanıklarından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Bu dava sonrası zaten herkes namuslu oldu, bir biz namussuzuz" dedi.
 
Çağlayan'daki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savunması alınan tutuksuz sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Alaeddin Yıldırım, iddia edilen Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünü ve söz konusu örgüte üye olduğu iddialarını kabul etmediğini belirterek, "Bu suçlama, akla ve mantığa aykırıdır. Görev yaptığım Fenerbahçe Kulübü'nde durum ortada. Haksız kazanç denilen paralar Federasyondan alınan paralardır. 107 yıllık Fenerbahçe kulübü Cumhuriyetin göz bebeğidir. Eskişehirspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak İlhan Ekşioğlu ile görüştüğüm iddiaları doğru değildir. İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun'un o maçtan bir ay önce bir Fenerbahçe maçını izlemek istediğini söyledi. Konuşma bununla ilgilidir" dedi.
 
Fenerbahçeli eski futbolcu Gökçek Vederson'la ilgili Samet Güzel ile yaptığı konuşması sorulan Yıldırım, "UEFA kriterlerine göre yıl sonunda kulüplerin alacak vereceği kalmaması gerekiyordu. Vederson'un da bir imzası eksikti. Kulüpler arasındaki itilaf nedeniyle ofisime çağırdım, görüştüm" yanıtını verdi.
Mahkeme Başkanı Ekinci'nin "Neden telefonda ismini söylemek yerine o arkadaş diyorsun?" sorusuna Yıldırım, "Yapı olarak öyle konuşurum" cevabını verdi.
İddianamede hakkındaki iddiaları reddeden Yıldırım, beraatini talep etti.
 
Tutuksuz sanık Doğan Ercan da, 15 yıllık menajer olduğunu ve ailesini bu işle geçindirdiğini belirterek, işi gereği kulüp başkanları aradığını söyledi.
"Trabzonspor'un, Gençlerbirliği'ne teşvik primi teklif ettiğini veya aldıklarını hatırlamıyorum" diyen Ercan, hakkındaki iddiaları reddetti.
 
Dava sonrası zaten herkes namuslu oldu
Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bazı sanıkların savunmasına bir şey eklemek istediğini belirterek, "bazı arkadaşlar doğru bildiklerini heyecandan yanlış anlatabiliyorlar. İlhan Cavcav'a Trabzonspor kulübünden teşvik primi yapılabileceğini duyduk. Doğan arkadaş da bunu öğrenmeye çalışıyordu. Biz de Trabzonspor'un yapacağı teşvik ve şike girişimi ile ilgili inceleme yaptık" dedi.
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, "Siz Trabzonspor'un her şike ve teşvik primi girişimlerini önleme merkezi mı kurdunuz?" sorusuna Aziz Yıldırım, "Bir şekilde bize bilgi geliyordu. Dava sonrası zaten herkes namuslu oldu, bir biz namussuzuz" yanıtını verdi.
 
Şikeye göz yumduğum iddia ediliyor, kabul etmiyorum
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekilliği görevinden bir süre önce istifa eden tutuksuz sanık Göksel Gümüşdağ, 2011 Mayıs ayına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da başkanlık görevini yürüttüğünü daha sonra federasyona geçtiğini anlattı.
Gümüşdağ, iddiaların hiçbirine katılmadığını belirterek şunları söyledi:
"İBB-Fenerbahçe maçında şikeye göz yumduğum iddia ediliyor. Kabul etmiyorum. Bu iddia için delil olan tapeler Sivasspor ve Bucaspor ile ilgili yaptığım telefon görüşmeleridir. Bu maçla herhangi bir ilgisi yoktur.
İddianamede yer alan Fenerbahçe-İBB maçı ile ilgili iddialara değinen Gümüşdağ, "Aziz Yıldırım ile sık görüşmemiz son derece normaldir. Birlikte kulüpler birliğinde görev yapıyoruz. İstatistiklere göre, İBB Spor, Fenerbahçeyi en çok yenen takımdır. Bu da şike girişiminde hiçbir şekilde bulunulmamasının en büyük göstergesidir" dedi.
 
Devre arasında bile federasyon başkanını ararlar
Mahkeme Başkanı Ekinci, Gaziantep-Fenerbahçe maçı ile ilgili Gümüşdağ'ın tape kayıtlarını okudu. Başkan Ekinci'nin, "(konuşmanda) Fenerbahçe maçında sen niye ölüp ölüp dirildiğini söylüyorsun. Senin o tarihlerde TFF'de görevin yoktu. Neden böyle bir konuşma yapıyorsun?" sorusuna Gümüşdağ şu yanıtı verdi:
"Maçlarda hakem hataları vardır. O maçta çok kötü yönetilmişti. Bununla ilgili TFF'ye sürekli saldırılar olur. Ben TFF de değilim ama gayri ihtiyarı bu konuşmaları yapmışız. Mahmut Özgener benim arkadaşımdır. Kulüp başkanları genelde federasyonu arar neden bu kadar kötü maç yönetiliyor diye sorarlar. Ben çok gördüm devre arasında bile federasyon başkanını arar sorarlar."
 
Duruşmada söz alan sanık Mecnun Odyakmaz'ın avukatı Serhat Çetin, Gümüşdağ'a, Aziz Yıldırım tarafından müvekkiline şike yada teşvik konusunda herhangi bir bilgisinin olup olmadığını sordu.
Gümüşdağ da bunun üzerine, "Kulüpler birliği gündemini belirlemek için toplanırız. Aziz bey ve Mecnun bey bilet hakkında konuşuyorlardı. Şikeyle alakalı bir şey duymadım. beraatımı talep ederim" yanıtını verdi.
Mahkeme Heyeti Başkanı Ekinci, verilen aralardan sonra bazı tutuksuz sanıkların duruşmaya gelmemesine dikkati çekerek, "Tutuksuz sanıkların salondan izinsiz ayrılması duruşmadan sıvışmadır. İzinsiz ayrılanlar hakkında işlem yaparız" uyarısında bulundu.
Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir