”Herkesin birleşmiş olduğu nokta darbe karşıtlığı”

Toptan, Orgeneral Başbuğ'un açıklamaları için "Bu tartışmalar bardağın dolu tarafından bakılarak değerlendirilmeli" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MENGEN - TBMM Başkanı Köksal Toptan, yapılan tartışmaların, Türkiye'nin gelmiş olduğu demokratik düzeyi ifade etmesi bakımından değerlendirmek gerektiğini belirterek, "Herkesin birleşmiş olduğu nokta darbe karşıtlığı. Ben olaya bu açıdan bakıyorum" dedi. 

Meclis Başkanı Toptan, 25. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivaline katılmak üzere eşi Saime Toptan ile Mengen'e geldi.

Toptan ve eşini, Mengen girişinde protokol üyeleri karşıladı. 

Kortej yürüyüşüne katılan Köksal Toptan ve Eşi Saime Toptan daha sonra festival tören alanına geçti.

Bir basın mensubunun Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un dün yaptığı basın toplantısını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Toptan, bu tartışmalara bardağın dolu tarafından bakılarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tartışmaların, Türkiye'nin gelmiş olduğu demokratik düzeyi ifade etmesi bakımından değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Köksal Toptan, şöyle devam etti:

"Bu tartışmalar yapılıyor. Olumlu olumsuz görüşler ifade ediliyor. Herkesin birleşmiş olduğu nokta darbe karşıtlığı. Ben olaya bu açıdan bakıyorum, değerlendirmeyi bu açıdan yapıyorum ve Türk insanı olarak mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu işe teşebbüs edenlerin amacı ne, bu belgeyi yapanların amacı ne, bu belge varsa amacı ne, yoksa amaç ne, onları ekstrem görüşler ve gayretler olarak nitelendiriyorum. Toplumun her kesiminde bu tür şeyler olabilir, ama görülüyor ki siyaset kurumu, TSK, Hükümet, Parlamento herkes, ama herkes aynı safta bulunuyor. O saf demokrasi safı. Şimdi Türkiye buraya geldikten sonra Türkiye'nin geleceğinden korkmamak lazım. Bu tartışmalar ve eleştirileri bu çerçevede değerlendirmek lazım. Bunlar sağlıklı bir demokrasinin Türkiye'ye artık gelmekte olduğunun, yerleşmekte olduğunun çok açık kanıtlarıdır diye düşünüyorum."

TBMM Başkanı Toptan, bir başka gazetecinin, "Sivil mahkemelerin davaya bakmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine de "Görevsizlik kararı verildi. Dosya sivil mahkemeye gitti" dedi.

Toptan, gazetecilerin "görev süresinin biteceğini" hatırlatması üzerine de "süremiz az kaldı" yanıtını verdi.