HES'lerden 45 milyar dolarlık tasarruf sağlanacak

Bakan Eroğlu, HES yatırımları tamamlandığında Türkiye'nin 40-45 milyar dolarlık tasarruf sağlayacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HES projeleri tamamlandığı zaman 40-45 milyar dolarlık tasarruf sağlanacağını söyledi.

Akköy'de tarımsal sulama için yaptırılacak Yenicekent İletim Kanalı'nın temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdulkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan'ın katılımıyla atıldı.

Bakan Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, Yenicekent İletim Kanalı işinin, Türkiye'de yıllardır bitirilemeyen bir projesi olduğunu ve üzerinden 10 tonluk bir yükün kalktığını ifade etti.

Sadece kendi bakanlığı tarafından 1128 tesisi açılışı yapıldığına işaret eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Bu tesislerin 206'sı dev baraj. Biz 'sadece İstanbul'da su sıkıntısı var' diyorduk. Başbakanımız hükümetin başına geçince, ben de DSİ Genel Müdürü olunca Türkiye'de 49 şehirde su sorunu olduğunu gördük. Allah'a şükür hükümetimiz 49 şehrin su meselesini kökünden çözdü. Gelecekteki ihtiyaçları şu anda belirliyoruz. Suda hedefimiz 30, 40, 50 yıl. Mesela İstanbul'da, İzmir'de 2060 yılına kadar suyu planladık. Biz büyük düşüyor, geleceği planlıyoruz. Günübirlik çözümler en kötü çözümlerdir, onun için köklü çözümler yapıyoruz. Sadece sulama değil, hidroelektrik santrallerde çok büyük hamleler yaptık. 4 ampulden biri hidro elektrikle aydınlanıyor. Yatırımlar tamamlandığı zaman ülkemize 40-45 milyar dolarlık tasarruf sağlayacağız. 2012 yılı sonuna kadar yakın bir alanı 24 milyon dekarlık alanı ağaçlandıracağız. Türkiye'de seferberlik devam ediyor. Okulları hastaneleri, mezarlıkları ağaçlandırıyoruz. Bütün okulları çiçek gibi yapacağız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir