HES'te en yüksek teklif 29,5 milyon dolar

Bayburt, Çemişgezek ve Girlevik hidroelektrik santrali için en yüksek teklifi Boydak Enerji verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Elektrik Üretim A.Ş'ye ait Bayburt, Çemişgezek ve Girlevik (grup 14) hidroelektrik santralinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 29 milyon 50 bin dolar ile Boydak Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 24 milyon 11 bin dolar oldu.

Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. 5 tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların ilk turunda en yüksek teklif 26 milyon dolar, ikinci elemeli turda 26 milyon 750 bin dolar, üçüncü elemeli turda ise 26 milyon 900 bin dolar oldu. 4. elemeli turda ise 27 milyon 50 bin dolara yükseldi.

5 tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların her birinde 9'ar firma elendi.

Yazılı elemeli turların ardından açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 27 milyon 100 bin dolar, artırım aralığı ise 50 bin dolar olarak belirlendi.

Açık artırmanın ilk turunda 3 firma çekildi, bu turda en yüksek teklif, 27 milyon 400 bin dolar olarak gerçekleşti.

"Enerjiye 1 milyar dolar kaynak ayırdık"

Açık artırmanın ikinci turunda 2 firma çekilirken bu turdaki en yüksek tutar da 27 milyon 600 bin dolar oldu. 5. turda bir firma daha ihale dışı kaldı ve bu turdaki en yüksek tutar da 28 milyon 550 bin doları buldu.

Açık artırmanın 7. turunda 2 firma çekildi ve 29 milyon 50 bin dolarla Boydak Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş en yüksek teklifi vermiş oldu.

Böylece nihai pazarlık görüşmesi teknik olarak tamamlandı.

Öte yandan, Boydak Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Boydak, enerji yatırımları için 2-2,5 yıl için 1 milyar dolar kaynak ayırdıklarını söyledi.

Üretim ve dağıtım ihaleleriyle ilgilendiklerini kaydeden Boydak, ihaleye çıkacak dağıtım bölgelerine teklif vermeyi planladıklarını belirtti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 54 firma katıldı.

Bu arada, Bayburt ilinde bulunan Bayburt HES'in kurulu gücü 0,396 megavat (MW), Tunceli'nde bulunan Çemişgezek HES'in kurulu gücü 0,116 MW ve Erzincan'da bulunan Girlevik HES'in kurulu gücü de 3,040 MW.

Bu konularda ilginizi çekebilir