Hilton Elazığ'da yatırım için araştırma yapıyor

Şirket, Elazığ'a Hilton Garden Inn Oteli yapılması konusunda Yumakgil Şirketi'ne ait bir arazi konusunda değerlendirme yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - Hilton Grubu tarafından kentte bir otel kurulması yönünde araştırma yapıldığı bildirildi.

Hilton Grubu'nun kentte bir otel için kurulması araştırma yapmak üzere kente gelen Hilton Grubu Türkiye Genişlemeden Sorumlu Yöneticisi Poğda Demircan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Demircan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Elazığ'a Hilton Garden Inn Oteli yapılması konusunda araştırma ve Yumakgil Şirketi'ne ait bir arazi konusunda değerlendirme yapmak üzere geldiğini söyledi.

Gelecek dönemde tüm şartların olumlu gelişmesi durumunda Yumakgil Şirketi ile birlikte Elazığ'da Hilton Garden Inn markasıyla yer almak istediklerini belirten Demircan, ancak biraz daha pazarı değerlendireceklerini ifade etti.

Bir gazetecinin "Yapılması düşünülen otel için proje söz konusu mu? Hazırlanan bir proje var mı?" sorusu üzerine Demircan, şunları kaydetti:

"Daha henüz yok. Projelendirme yapılmadı. Yatırımcılarımızın bu konuda çalışmaları elbette olacak. Ama dediğim gibi biz önce kendileriyle bir anlaşma üzerinde bir araya gelmemiz gerekiyor. Sonra tabii ki bizim standartlarımıza göre projelendirme yapılacaktır. Ama dediğim gibi bu sadece değerlendirme ziyaretidir. Bağlayıcı bir ziyaret henüz yoktur tabii ki. Ama inşallah en kısa zamanda biz kendileriyle birlikte Elazığ;da yer almak istiyoruz."

Otel markalarıyla gelişmekte olan ve gelişmiş tüm Anadolu şehirlerinde yer almak istediklerini, Elazığ'ında listenin yukarılarında yer alan bir şehir olduğunu söyleyen Demircan, "Türkiye, bizim için aktif ve stratejik bir ülke. Özellikle bu farklı markalarımızla biraz daha küçük boyutlu işletme maliyetlerinin biraz daha düşük olduğu Hilton Garden Inn markasının Anadolu şehirlerinde çok daha başarılı olacağını düşünüyoruz. Çünkü Anadolu'da maalesef İstanbul dışına çıktığınız zaman belki biraz daha otellerdeki oda fiyatların düşük olduğunu görüyoruz. Biz de işletme maliyetlerini daha düşük seviyede tutabilecek Hilton Garden Inn markamızla çok daha başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Yumakgil Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Yumakgil

Yumakgil Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Yumakgil de Yumakgil ailesi olarak Hilton'un prensipleri doğrultusunda ve onların göstereceği işlerin doğrultusunda bir projeyi Elazığ'a kazandırmayı düşündüklerini söyledi.

En yakın zamanda otelin temelini atıp işe başlanmasını istediklerini ifade eden Yumakgil, "Memleketimize bir hizmette bizim payımız olacağı düşüncesiyle hareket etmek istiyoruz. Bir dünya markası Hilton gibi diğer markalar da şehrimize diğer arkadaşlarımız tarafından gelmeleri sağlanırsa şehrimizin istihdamı ve katma değeri artar. Bu da bize gelecek açısından büyük onur verir" diye konuştu.

Yumakgil, bir gazetecinin "Otel için yer tespitinin yapıldı mı?" sorusu üzerine "Yer bize ait. 12 bin metre karelik bir alan. Bir de Valimiz Muammer Erol'un görüşleri doğrultusunda bir proje var. Bunları da ileri safhada bir hareket kazandıracağız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir