Hilton Garden İnn, Kütahya'da kapılarını açtı

Hilton Garden İnn, Kütahya ile Türkiye'deki otel sayısını 10'a çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - Türkiye'nin ilk Hilton Garden İnn Oteli, Kütahya'da törenle açıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, Atatürk Bulvarı'nda inşaa edilen otelin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu otelin Kütahya'ya turizm açısından çok yönlü kazanımlar vereceğine inandığını söyledi.

Hilton Worldwide Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini de, Türkiye'de ilk Hilton Garden İnn Oteli'ni açmaktan mutlu olduklarını bildirdi.

"Bugün Kütahya'da bir ilke imza atıyoruz" diyen Collini, İstanbul'daki Hilton Oteli'ni 1955 yılında faaliyete geçirerek Türkiye pazarına girdiklerini anımsattı.

Hilton oteller zincirinin, Kütahya'da hizmete başlayan Hilton Garden İnn Oteli ile yeni bir sayfa açtığına işaret eden Collini, şöyle konuştu:

"Oteli inşa eden Kosifler ailesine destekleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki otellerimizi Konya, Şanlıurfa, Mardin ve İstanbul Bostancı'da yapacağız. Hilton Garden İnn Kütahya ile Türkiye'deki otel sayımızı 10'a çıkardık. Önümüzdeki iki yılda bu sayıyı iki katına çıkaracağız. Yeni yapılacak 15 otelimizin ön protokollerini yaptık. Türkiye, Hilton'un stratejik büyüme anlamında en önde gelen ülkelerden biri. Türkiye gibi ileriye dönük birçok projenin yer alacağı harika bir ülkede faaliyet gösteriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum."

Oteli yapan Kosifler Grubu Başkanı Mehmet Hasan Kosif de grubun iki yıldır Hilton Garden İnn oteller zincirini Anadolu'ya yaymak için yatırım yaptığını anlattı.

Hilton Garden İnn Kütahya Oteli Müdürü Serhan Dora da Kosifler ve Hilton firmalarının işbirliğinin artarak devam edeceğini düşündüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve Hilton ile Kosifler firmalarının yetkililerince kurdele kesilerek, otel hizmete açıldı. Katılımcılar, ilk müşterinin otelde ağırlanmasından sonra oteli gezdi.

Törene AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, İsmail Hakkı Biçer, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Kaan Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir