Hırvatlar işi ikinci maça bırakmadı

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turu ilk maçında İstanbul'da Hırvatistan'a 3-0 yenilen Türkiye, finallere katılma şansını mucizelere bıraktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Önemli maçta hiçbir varlık gösteremeyerek büyük düş kırıklığı yaratan milliler, 15 Kasım Salı günü Zagreb'de yapılacak rövanş maçı için umutlarını adeta İstanbul'da bıraktı. Karşılaşmadan ummadığı bir skorla galip ayrılan Hırvatistan ise Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma yolunda çok büyük bir avantaj elde etti.

Zagreb'deki rövanş maçı için avantajlı bir skoru hedefleyen Türkiye, henüz 2'nci dakikada kalesinde gördüğü golle adeta "şok" oldu.

Hırvatlar'ın Olic ile maçın başında bulduğu gol, Türk Telekom Arena'yı dolduran 50 bin sporsever üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

Buna rağmen taraftarlar coşkulu biçimde milli takımı desteklerken, Hırvatistan'ın 32'nci dakikada skoru 2-0 yapmasıyla birlikte stat sessizliğe büründü.

Emre, Hakan, Sabri ve Arda rövanşta yok

Türk Milli Takımı'nda bu maçta sarı kart gören Emre Belözoğlu, Hakan Kadir Balta, Sabri Sarıoğlu ve Arda Turan, cezalı duruma düştü.

Elemelerde grup aşamasında da birer sarı kartları bulunan 4 futbolcu, 15 Kasım Salı günü Zagreb'de oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Tribünler erken boşaldı

İstanbul'daki soğuk ve yağışlı havaya rağmen tribünleri tamamen dolduran 50 bin sporsever, stattan büyük düş kırıklığı yaşayarak ayrıldı.

Hırvatların ikinci yarının başında gelen 3'üncü golünün ardından tribünler yavaş yavaş boşalmaya başlarken, maçın son anlarında tribünler büyük ölçüde boş kaldı.

Hırvatistan'ı yine yenemedik

Hırvatistan ile 5'inci maçına çıkan Türk Milli Takımı, rakibi karşısında yine galibiyet alamadı.

İki takım arasındaki 5 maçtan 2'sini Hırvatistan kazanırken, 3'ü berabere sonuçlandı.

Türkiye, EURO 2008'de çeyrek finalde karşılaştığı rakibini normal süresi 0-0, uzatmaları 1-1 biten maç sonunda penaltılarla eleyip, yarı finale yükselmişti. Hırvatlar, bu galibiyetle EURO 2008'in rövanşını da almış oldu.

Hiddink yönetimindeki 15'inci maçta 5'inci yenilgi

Teknik direktör Guus Hiddink yönetiminde 15'inci maçına çıkan Türkiye, 5'inci kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Milliler, Hollandalı teknik adam yönetiminde 7 kez kazanırken, 3 kez de berabere kaldı.

11'i resmi, 4'ü özel bu 15 maçta Türkiye toplam 18 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.

Türkiye kaleyi bulamadı

Her bakımdan çok kötü bir maç çıkaran Türk Milli Takımı'nın performansı, istatistiklere de yansıdı.

Maç boyunca sadece 3 şut çekebilen ay yıldızlı futbolcular, bunlarda da kaleyi isabet ettiremedi.

Hırvatistan ise 15 şutta 8 kez çerçeveyi tutturdu, bunlardan 3'ünü gole dönüştürdü.

'Hiddink istifa' sesleri

Türkiye'nin Hırvatistan karşısındaki şok yenilgisi, taraftarların teknik heyete tepki göstermesine neden oldu.

Türk Telekom Arena'yı tamamen dolduran sporseverler, Hırvatistan'ın 51'inci dakikada gelen 3'üncü golünün ardından, teknik direktör Guus Hiddink ve yardımcısı Oğuz Çetin'i istifaya çağırdı.

"Hiddink istifa", "Oğuz istifa" diye tempo tutan taraftarlar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı lehine tezahürat yaptı.

8 Kasım Salı günü 65'inci doğum gününü milli takım kampında kutlayan Hollandalı teknik adam, kariyerinin en sıkıntılı maçlarından birisini yaşadı.

Volkan'a büyük tepki

Milli takımın farklı skorlu yenilgisi moralleri bir hayli bozarken, taraftarlar kaleci Volkan Demirel'e de büyük tepki gösterdi.

Yediği 3 golün ardından, bir pozisyonda kolay bir şutta topu kontrol eden Volkan'ı, çoğunlukla Galatasaraylı taraftarların bulunduğu kale arkasındaki bir grup taraftar alaycı biçimde alkışladı. Bunun üzerine moralinin bir hayli bozuk olduğu gözlenen milli kaleci, bu tribüne dönerek, taraftarları kendisi de alkışla protesto etti. Volkan'ın bu hareketi üzerine taraftarlar, milli kaleciye büyük tepki gösterip, küfürlü protestoda bulundu ve kendisine her top gelişinde ıslıkladı.

Bu arada, başta Emre olmak üzere milli futbolcular, taraftarlardan protestoya son vermelerini isterken, Emre de bu protestolardan nasibini aldı.

Futbolculara protesto

Türk taraftarlar, milli takım oyuncularını da protesto etti.

Oyunun son anlarında Türk oyuncular arasında yapılan pas alışverişi sırasında "oley" diye alaycı biçimde tempo tutan öfkeli taraftarlar, bitiş düdüğüyle birlikte de soyunma odasına giden futbolcuları yuhaladı.

Hiddink: '4 gol atarız' demek gerçekçi olmaz

Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirip, soruları yanıtladı.

Maç öncesi yaptıkları toplantılarda hücum anlayışı kadar defansın da nasıl olması gerektiği konusunda çalıştıklarını, ancak 2'nci dakikada yenilen golün bütün planlarını alt üst ettiğini belirten Hiddink, "Hırvatistan'a karşı bu tür bir başlangıç yapınca, gerçekten öldürücü nitelikte oldu." dedi. Gerçekçi bakıldığında Türkiye'nin eleme grubunda yapabileceği en iyi şeyin grupta 2'nci olmak olduğunu ve bunu başardıklarını ifade eden Hiddink, "İkinci maç öncesinde '4 gol atarız' demek gerçekçi yaklaşım olmayacaktır. Gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Fark, erken gelen golden dolayı oluştu" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir