Hisarcıklıoğlu, ICC Dünya İş Zirvesine katıldı

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dış pazarlara açılması, dış ticaretin ve ihracatın geliştirilmesi amacıyla temaslarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Hong Kong'da yapılan ICC 2010 Genel Kurulu ile ICC Dünya İş Zirvesi Konferansı'na katıldı.

Odalar Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Hisarcıklıoğlu'nun, ICC 2010-2012 dönemi Onursal Başkanı ve Li&Fung Şirketler Grubu Başkanı Dr. Victor K. Fung ile yaptığı görüşmede, Türkiye ile Hong Kong arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve Türk-Hong Kong İş Konseyi'nin kurulması konularının ele alındığı kaydedildi. Bu kapsamda, DEİK ile Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi (HKTDC) arasında öncelikle bir Mutabakat Zaptı imzalanması öngörülüyor.

Görüşmede, Tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması için ortak bir çalışma grubu oluşturulması da benimsendi. Projenin dünyadaki ticaret akışının kolaylaştırılmasına, barış ve istikrarın tesisine önemli katkılarda bulunacağı vurgulandı.

Hisarcıklıoğlu ikili görüşmelerde bulundu

Türkiye'nin dış pazarlara açılması, dış ticaretin ve ihracatın geliştirilmesi amacıyla temaslarda bulunan Hisarcıklıoğlu, ikili görüşmeler kapsamında, Rothschild Avrupa Başkan Yardımcısı Gerard Worms, Vodafone Başkan Yardımcısı John Buchanan, İran Ticaret, Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Dr. Mohammad Nahavandian, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu Başkan Yardımcısı Oren Shachor, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Başkan Yardımcısı, Malezya İmalatçılar Federasyonu (FMM) Başkanı Tan Sri Mustafa Mansur ve Attar Şirketler Grubu Başkanı Dr. Abdul Rahman Attar gibi isimlerle bir araya geldi.

TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun iş dünyası temsilcileriyle yaptığı ikili görüşmelerde ağırlıklı olarak, küresel ticaretin gelişmesinin, kriz ile mücadele etmek için son derece önemli olduğu ve korumacı politikalara karşı konulması gerektiği ön plana çıktı. Toplantılarda aynı zamanda, ikili ticaret hacminin artırılmasına yönelik fırsatlar değerlendirildi.

ICC'de Başkanlığı Hindistanlı Grupta devraldı

45 Ülkeden 80'nin üzerinde İş Dünyası liderlerini bir araya getiren ICC Genel Kurulu'nda, McKinsey&Company'nin Kıdemli Ortağı Hindistanlı Rajat Kumar Gupta Başkanlığı, Li&Fung Grubu Başkanı Dr. Victor K. Fung'dan devraldı.

Fung, 2010-2012 döneminde Onursal Başkan olarak ICC Yönetiminde aktif rol almaya devam edecek. HSBC Grubu Başkanı Stephen K. Green ise, ICC Başkan Yardımcılığına seçildi.

ICC Dünya İş Zirvesi Konferansı'nı ise 400'ün üzerinde katılımcı takip etti. Zirvede, konuşmacılar ticaretin, istihdamın ve sürdürülebilir kalkınmanın, ekonomik toparlanma ve büyüme sürecinin en önemli yapı taşları olduğu konusunda birleşti. Katılımcılar, hükümetlerin niteliksiz iş gücü için istihdam alanları yaratılması, korumacılıkla mücadele edilmesi ve çevresel sorunlara duyarlı olunması hususlarını dikkate almalarını tavsiye etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir