Hisarcıklıoğlu: Yeni anayasa bireyi esas almalı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yeni anayasanın bireyi esas alan, her türlü ayrımcılığı dışlayan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışını muhafaza eden bir anayasa olması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni anayasanın bireyi esas alan, her türlü ayrımcılığı dışlayan, eşitlik idealini toplumsal hayatın her alanında gerçekleştirmeye çalışan, bireylere evrensel standartlara uygun olarak temel hak ve özgürlüklerden yararlanma imkanı tanıyan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışını muhafaza eden bir anayasa olması gerektiğini söyledi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek Başkanlığındaki Anayasa Komisyonu Üyeleri, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'in ev sahipliğinde Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeleriyle buluştu.
Hisarcıklıoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yeni anayasanın bireyi esas alan, her türlü ayrımcılığı dışlayan, eşitlik idealini toplumsal hayatın her alanında gerçekleştirmeye çalışan, bireylere evrensel standartlara uygun olarak temel hak ve özgürlüklerden yararlanma imkanı tanıyan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışını muhafaza eden bir anayasa olması gerektiğini söyledi.
"Yeni anayasanın üzerine inşa edileceği temel ilkeler sürecinde sağlayacakları katkıları hepimizin ortak imzasıyla Meclis başkanımıza iletiyoruz" diyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
"Önümüzdeki dönem, çok sayıda ilde geniş katılımlı toplantılar organize edeceğiz. Türkiye'nin geniş kesimlerini temsil etme kabiliyetimizi harekete geçireceğiz. Bu yolla diyaloğa dayanan ortak akıl aramaya yönelik bir mutabakat kültürünü yeni anayasa hazırlama sürecine egemen kılmaya çalışacağız.
"Esnaf ve zanaatkarın korunması, kollanması ile ilgili madde muhafaza edilmeli"
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de, anayasa hazırlama sürecine ilişkin TEPAV ile uzun süredir çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Esnaf ve zanaatkarın Anayasanın 173. maddesinde olduğu gibi korunması, kollanması için gereken desteği vermesi ilgili maddenin muhafaza edilmesini istiyoruz. Yine sivil toplum örgütlerinin çalışma hayatını sağlayan Anayasanın 135. maddesinin Anayasa taslağında olmasını istiyoruz."
Bu konularda ilginizi çekebilir