Hizbullah Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet

Terör örgütü Hizbullah'ın sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan'ın da aralarında bulunduğu 27 sanıklı davada karar açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Terör örgütü Hizbullah'ın sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan'ın da aralarında bulunduğu 1'i tutuklu 27 sanığın yargılandığı 12 yıllık davada, İnan ile 3 firari sanığın da aralarında yer aldığı 8 kişiye, "ölünceye kadar" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
8 sanığa "ölene kadar" ağırlaştırılmış müebbet
Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Hacı İnan, Emin Ekici, Abdulsettar Yıldızbakan, Burhan Ekineker, İlyas Kutulman, İbrahim Evliyaoğlu, Mehmet Bayram Eren ve Sabahattin Alkan'ın, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının tamamını veya bir kısmını ortadan kaldırmaya kalkışmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
Sanıklar Hacı İnan, Emin Ekici, Abdulsettar Yıldızbakan, Mehmet Bayram Eren ve Sabahattin Alkan hakkında, verilen ceza miktarı ve kaçma şüphesi nazara alınarak "yakalama kararı" çıkarılmasına da karar veren mahkeme heyeti, firari sanıklar İlyas Kutulman, Burhan Ekineker ve İbrahim Evliyaoğlu hakkında verilen "yakalama emri"nin devamını da hükme bağladı.
Topluma Kazandırma Kanunundan yararlanma talebine ret
Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Cemil Erez, Emin Ekici, Mehmet Kanlıpıçak, Ali Atım, Mehmet Bayram Eren, Hüseyin Hilmi Hocalar, Ahmet Kontuk, Nizamettin Arık ve Murat Kara'nın, Topluma Kazandırma Kanunu ve TCK'nın 221. maddesinden yararlanma taleplerinin, koşullar oluşmadığı gerekçesiyle reddine hükmetti.
Tarsus'ta Hizbullah üyesi yakalandı
Öte yandan, Tarsus Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliği ekipleri, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen ve yakalama emri bulunan terör örgütü Hizbullah üyesi A.Y'yi, Şehitler Tepesi Mahallesi'ndeki evinde yakaladı.
Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen A.Y'nin, işlemlerin ardından cezaevine gönderildiği bildirildi. 
  
Bu konularda ilginizi çekebilir